Banii nu aduc fericirea la Dinamo. Echipa stă mai prost acum ca anul trecut

Ultima actualizare:

    Vedetele dinamoviștilor nu au reușit să redreseze echipaFOTO: Sportpictures.eu
Vedetele dinamoviștilor nu au reușit să redreseze echipaFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo este echipa paradoxurilor. După ce au scăpat prin urechile acului de retrogradare, ”câinii” și-au schimbat și patronatul. Care a adus mulți jucători cu CV valoros, în scopul declarat de a se califica în play-off. Numai că rezultatele sunt mai proaste decât cele de anul trecut pe vremea asta.

Dacă facem o comparație între rezultatele obținute de Dinamo în primele 7 etape ale campionatului trecut și ale întrecerii din acest sezon, observăm cu surprindere că în 2019, ”alb-roșii” aveau cu un punct mai mult decât actuala trupă plătită cu salarii totale de sute de mii de euro pe lună. Concret, anul trecut Dinamo obținuse în primele 7 runde două victorii și înregistrase 5 înfrângeri, adunând astfel 6 puncte. În acest sezon ”spaniol”, bucureștenii au obținut o singură victorie, au înregistrat două rezultate de egalitate și au suferit patru eșecuri. În total, au adunat 5 puncte! Singurul lucru pozitiv este că apărarea s-a mai pus pe picioare, pentru că dacă în campionatul trecut ei aveau golaverajul 9-15 după 7 etape, acum acesta este, după același număr de meciuri, de 7-9.

Ca o comparație suplimentară, observăm că din echipa de anul trecut, care în etapa a șaptea învingea cu 3-0 pe FC Hermannstadt, nu au mai rămas decât Sorescu, Fabbrini și Ricardo Grigore. Dacă atunci primii doi au fost titulari, iar fundașul a intrat în minutul 89, acum au început din primul minul același Sorescu și Grigore. Fabbrini a fost introdus pe teren în minutul 41.

Dinamo în victoria cu 3-0 în fața lui Hermannstadt în sezonul 2019/ 2020

Piscitelli – Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Corbu (R. Grigore 89) – Nistor, I. Filip, Fabbrini (Bru 84) – Sorescu, Montini (D. Popa 34), Neicuțescu

Dinamo în eșecul cu 1-0 în fața Craiovei în sezonul 2020/ 2021

Hinojo - Sorescu, Puljic, R. Grigore, A. Radu (Ba 73) - Gol (Anton 73), Aleix Garcia (Gueye 73) - Mihaiu (Fabbrini 41), Borja Valle, Camara (Gonzalez 66) - Nemec

Este adevărat, așa cum sublinia după meci și Cosmin Contra, că în acest sezon dinamoviștii au fost parcă urmăriți de abitri. ”Situaţia este foarte îngrijorătoare. Sunt preocupat de situaţia în care suntem. Nu mă aşteptam, mă aşteptam să avem mai multe puncte, dar din păcate trebuie să revin la deciziile de arbitraj. Şapte etape, şapte greşeli de arbitraj împotriva lui Dinamo. Maniera de arbitraj împotriva lui Dinamo mă face să fiu foarte îngrijorat. Sper să fie doar greşeli omeneşti, dar la fiecare meci al lui Dinamo nu mai ştiu ce să mai cred. Sunt foarte dezamăgit, pentru că de şase etape, de când sunt eu, trei etape consecutive cu penalty împotriva lui Dinamo... Probabil nu este dorită Dinamo să fie în play-off, chiar dacă s-a început un proiect nou. Trebuie să fim puternici de acum şi să încercăm să fim mai atenţi şi să încercăm să jucăm şi împotriva deciziilor de arbitraj”, a declarat Contra după meci.

Rezultatele obținute de Dinamo în primele 7 etape

Etapa      Sezonul 2019/ 2020    Sezonul 2020/ 2021

1      0-5 Viitorul (d)      1-1 Hermannstadt (a)

2      0-2 Craiova (a)      0-1 Chindia (d)

3      0-1 CFR Cluj (d)     1-1 Botoșani (a)

4      4-2 Clinceni (a)     3-1 Mediaș (d)

5      0-2 Poli Iași (d)     0-1 UTA (a)

6      2-3 Chindia (d)      2-3 FCSB (d)

7      3-0 Hermannstadt (a) 0-1 Craiova (d)

Penalty-ul acordat Craiovei, contestat

Înfrângerea dinamoviștilor a venit dintr-un penalty contestat de gazde. În minutul 27, la un corner al oltenilor, căpitanul ”câinilor”, Puljic, a ținut mâna pe fundașul oaspeților, Marius Constantin, care s-a aruncat la pâmânt strigând cu gura până la urechi. Centralul Feșnic a dictat imediat penalty. ”Acesta este un penalty obținut, nu făcut. Atunci când arbitrii văd că, premergător unei lovituri libere, jucătorii se trag sau se ţin în careu, este recomandat să se oprească jocul. Feşnic a făcut acest lucru şi le-a cerut jucătorilor să nu se ţină în careu, pentru că nu acceptă. Iar când mingea era în joc, apărătorul Puljic avea mâinile în continuare pe adversar. E un mod neregulamentar. Este penalty, da”, a explicat apoi specialistul Telekom Sport, fostul arbitru internațional Cristi Balaj.

Așa a început duelul neregulamentar dintre Puljic și Marius Constantin
Așa a început duelul neregulamentar dintre Puljic și Marius Constantin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net