Presa engleză a comentat la modul dramatic excluderea formației lui Pep Guardiola din Europa. Potrivit UEFA, clubul englez a exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016.


În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă. Din acest motiv, Manchester City a primit interdicţie de participare în edițiile 2020/2021 şi 2021/2022 ale cupelor europene, fiind amendat cu 30 de milioane de euro. La scurt timp după anunțarea verdictului, clubul englez a precizat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) sancţiunea decisă de Corpul UEFA de Control financiar al cluburilor. Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, oficialii lui City s-au declarat “dezamăgiți, dar deloc surprinși” de anunţul UEFA.
Vestea excluderii a fost comentată la modul dramatic de publicațiile din Regatul Unit. ”UEFA a lansat o bombă atomică deasupra lui Manchester City”, a scis ”The Independent”, care a considerat drept ”istorică” sancțiunea dictată, apreciind că ea va avea efectul unui ”seism care ar putea schimba peisajul fotbalului european”. Un ton la fel de dur a folosit și ”Daily Mirror”, care a comparat disputa dintre UEFA și City cu războiul gangsterilor lui Al Capone și ai rivalilor acestuia”... ”Masacru de Sfântul Valentin”, a titrat publicația. Alte publicații precum ”The Sun” sau The Telegraph” au fost mai temperate în ton, însă toată lumea a estimat că dacă va fi confirmată de TAS sancțiunea va face ca City să-și piardă vedetele.

Loading...