Campioni printre străini

Ultima actualizare:

    Keşeru are cel  mai bun sezon  din carieră  la Ludogoreţ
Keşeru are cel mai bun sezon din carieră la Ludogoreţ

Primul jucător român care s-a bucurat de câştigarea unui campionat în acest sezon a fost Hoban. Keşeru şi Moţi mai au de aşteptat foarte puţin, iar lista poate fi completată în săptămânile care vin.

În mod tradiţional, luna mai e cea în care se acordă laurii în majoritatea ţărilor de pe Bătrânul Continent. Vorbim aici atât de titlurile de campion cât şi de trofeele pentru cupele naţionale. Lăsând la o parte Liga I autohtonă, românii au motive de satisfacţie şi în afara graniţelor. Din acest punct de vedere, cel care a dat startul la petrecere a fost mijlocaşul Ovidiu Hoban, campion în Israel încă din urmă cu o săptămână. Echipa internaţionalului nostru şi-a apărat cu succes titlul cucerit anul trecut. Mai mult, Hapoel Beer Sheva a triumfat în acest an de o manieră impunătoare, cu multe puncte avans în faţa contracandidatelor. Comparativ cu stagiunea trecută, Hoban n-a evoluat în marea majoritate a partidelor, dar a rămas un jucător de bază la mijlocul terenului pentru cei de la Hapoel.

Urmând modelul lui Hoban, Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi aşteaptă cu înfrigurare câştigarea matematică a campionatului din Bulgaria. Ludogoreţ poate încheia conturile încă din această seară, cu o victorie în meciul din deplasare cu Lokomotiv Plovdiv. În caz contrar, sărbătoarea celor de la Ludogoreţ poate fi amânată pentru duminică, dacă rivalele ŢSKA Sofia şi Levski vor face paşi greşiţi. Oricum ar fi, echipa din Razgrad va bifa cu siguranţă al şaselea titlu consecutiv. La cinci dintre acestea, printre eroii „verzilor” s-a numărat şi fundaşul Cosmin Moţi, în timp ce atacantul Claudiu Keşeru îşi va trece în palmares doar al doilea succes major la sud de Dunăre.

Şi ei vor să câştige titlul

simeon stalpnicul png

Stanciu, Chipciu şi Rotariu, în Belgia. Foştii stelişti Nicuşor Stanciu şi Alex Chipciu mai au de aşteptat puţin până la primul titlu în tricoul echipei Anderlecht. Cu patru runde înainte de încheierea play-off-ului, gruparea din Bruxelles e mare favorită, dar trebuie să fie atentă pentru că actuala campioană, FC Bruges (echipa fostului dinamovist Rotariu) stă la pândă, la patru lungimi distanţă.

simeon stalpnicul png

Măţel şi Matei, în Croaţia. Avem bătălie directă la titlu între români şi în campionatul croat. După 11 trofee interne consecutive, Dinamo Zagreb (cu fundaşul Alex Măţel în lot), se pregăteşte însă să cedeze coroana de campioană celor de la Rijeka, formaţia unui alt român, Florentin Matei. Cu cinci etape rămase de disputat, doar un miracol ar putea face ca Rijeka să dea cu piciorul unui sezon fenomenal.


    Mihai Răduţ
Mihai Răduţ

Mihai Răduţ în Polonia. Abia transferat la echipa poloneză Lech Poznan, mijlocaşul român a pierdut în această săptămână finala Cupei, dar e în continuare în cărţi pentru câştigarea titlului. În Polonia mai sunt de disputat şase runde, iar lupta pentru întâietate e extrem de încinsă, Lech Poznan concurând cu Jagiellonia, Legia Varşovia şi Lechia Gdansk.


    Raul Palmeş
Raul Palmeş

Raul Palmeş, în Ungaria. Un fotbalist de 20 de de ani mai puţin cunoscut, născut la Sibiu, e pe punctul de a-şi trece în cont titlul de campion în Ungaria cu echipa Honved Budapesta. Fundaşul Palmeş n-a jucat decât 11 minute în această stagiune, în august anul trecut, o accidentare forţându-l să ia o pauză îndelungată, până la finalul lunii aprilie, când a revenit în lotul lui Honved.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net