Capul sus, Messi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Barcelona a părăsit Liga Campionilor în special din cauza lipsei de inspiraţie a lui Leo Messi, cel mai valoros fotbalist al lumii în ultimii trei ani.

În semifinala cu Chelsea, Messi şi colegii săi au retrăit momentele din meciurile cu Inter de acum doi ani din aceeaşi fază a competiţiei. Catalanii au avut o posesie dezarmantă în ambele manşe (de aproape 80 la sută) şi o sumedenie de ocazii de a marca, dintre care numai două fructificate. În schimb, Chelsea a punctat de trei ori din nimic şi va juca marea finală de la München de la 19 mai.

simeon stalpnicul png

Dacă scorul general a fost de 3-2 pentru echipa lui Abramovic, la bare Barcelona şi-a surclasat adversarul cu 4-0. Mai întâi, pe Stamford Bridge, Alexis Sanchez şi Busquets au fost la câţiva centimetri de gol. Marţi seară, a dat-o în bară şi Leo Messi. Nu o dată, ci de două ori, inclusiv dintr-un penalty tras în transversală.

„Barcelona a fost trădată de Messi", a remarcat presa internaţională. Dincolo de ghinion, argentinianul-minune pare să acuze oboseala acumulată pe parcursul sezonului, evoluţia sa de ansamblu fiind departe de aşteptări, fără driblingurile şi accelerările care l-au făcut celebru.

În ciuda acestui lucru, fanii de pe „Camp Nou" au arătat că-l iubesc necondiţionat pe Messi, scandându-i numele în mod repetat atunci când îi era mai greu. De asemenea, antrenorul Pep Guardiola a sărit în apărarea geniului său: "Îi mulţumesc lui Leo mai mult ca niciodată. Datorită lui am ajuns aici. E un exemplu".

Nici presa din Catalunia nu l-a scos ţap ispăşitor pe sud-american. „Capul sus, Messi! N-are rost să plângi. Ai făcut multe pentru Barcelona şi vei mai face", a scris El Mundo Deportivo, cotidian local.

Gerard Pique nu mai ştia că a jucat cu Chelsea

Seara dramatică a Barcelonei a fost ilustrată de imaginea fundaşului Gerard Pique, făcut KO chiar de portarul Victor Valdes. Dat serios cu capul de pământ, iubitul Shakirei a rămas câteva secunde inconştient pe gazon, dând mari emoţii medicilor Barcelonei.

Pique şi-a revenit cu greu, însă după numai câteva minute a cerut să fie schimbat, resimţind lovitura. Pentru a nu apărea complicaţii, fotbalistul şi-a petrecut întreaga noapte la spital. Ieri, Pique a dezvăluit că nu-şi mai amintea că a jucat în partida cu Chelsea.

John Terry, «idiotul» meciului de marţi

Chelsea a plătit scump calificarea în finală, unde va fi lipsită de patru piese importante, inclusiv căpitanul englezilor, John Terry, eliminat la Barcelona după o lovitură stupidă şi inutilă aplicată în prima repriză cilianului Alexis Sanchez. „Îmi cer scuze fanilor şi colegilor pentru că i-am lăsat baltă", a declarat Terry după meci.

Ceilalţi trei suspendaţi pentru ultimul act, de la München, sunt sârbul Ivanovic, brazilianul Ramires şi portughezul Meireles, victime ale cumulului de cartonaşe galbene.

Ce ar fi spus Gigi dacă ar fi fost patron la Barcelona

„Ce tiki-taka? Guardiola va juca de acum doar 4-4-2, ţărăneşte!"

simeon stalpnicul png

„Gata, de-acum nu mă mai îndoi eu la vrăjelile lui Guardiola! Ce 3-3-1-3? Ce e asta? N-am înţeles nimic. M-a sunat pe mine Şumudică înainte şi mi-a zis că trebuie să jucăm 4-4-2, că aşa i-a bătut el pe Chelsea la FIFA 2012. De acum gata cu tiki-taka, Guardiola va juca numai 4-4-2 ţărăneşte ca Ilie Stan! Preiau eu frâiele, nu se mai poate. Veţi vedea voi Barca cu Gigi Becali antrenor! Tocană îi facem pe toţi!".

„I-am dat câteva mii de euro lui Messi şi şi-a luat-o în cap. Pe bancă de acum!"

„Am sunat la pauză să-l scoată pe Messi, dar Guardiola cică să-l mai lăsăm, că poate îşi revine, că Barca fără Messi e ca Steaua fără Tatu... Ce să-şi revină? A ratat şi penalty! Nu nimereşti poarta de la 11 metri, ce pretenţii să mai ai, tată, că eşti fotbalist? El a distrus echipa, a pierdut toate mingile. A luat câteva Baloane de Aur, a dat câteva goluri, l-am chemat la Palat şi i-am dat câteva mii de euro şi acum şi-a luat-o în cap! De acum încolo pe bancă, tată!".

„Chelsea, cu fundu-n poartă ca mediaş"

„Chelsea s-a rugat de noi să o batem şi n-am fost în stare. La fel ca Gaz Metan. Am avut 20 de cornere în prima repriză, nici n-au atins mingea. I-am băgat cu fundu-n poartă, dar dacă Dumnezeu n-a vrut... Mi-au zis călugării de pe muntele Athos că trecuse şi Abramovici pe acolo...

„Titlul nu e pierdut! Merg cu valize la adversarii Realului!"

„Chiar dacă Real are şapte puncte avans, nu e nimic pierdut! Tot Barca va fi campioană. În Spania, premierea nu e corupţie şi îmi dau şi ăştia valiza înapoi, aşa că să te ţii, tată! Premiez toţi adversarii Realului!"

„Coarda de Shakira i-a supt seva lui Pique"

„Pique ne-a îngropat. I s-au înmuiat genunchii. Abia l-a atins Valdes şi el, gata, schimbare. Păi bă, Pique, dacă a supt Shakira toată seva din tine, cum să mai joci şi fotbal? Am pus oameni să-i urmărească şi mi-au zis că ea a venit pe la 5 dimineaţa de la concert, trotilată, pusă pe sex. Piftie l-a făcut p-ăsta. De-acum la echipa a doua cu Pique până îi vine mintea la cap. Nici dacă vine Shakira plângând la Capatos nu-l mai iert".

Di Matteo este clona lui Guardiola

Nimeni nu se aştepta la parcursul excelent al lui Chelsea, mai ales la începutul anului, atunci când echipa londoneză era condusă de Andre Villas-Boas şi nu mai bătea pe nimeni. Roman Abramovic l-a înlocuit pe portughez cu secundul Roberto Di Matteo şi totul s-a schimbat, „albaştrii" revenindu-şi miraculos şi calificându-se în două finale, Cupa Angliei şi Liga Campionilor. Fost jucător al lui Chelsea, Di Matteo are şansa să explodeze ca antrenor la fel cum a făcut-o Guardiola la Barcelona. De altfel, cei doi seamănă ca două picături de apă atât la aspectul fizic cât şi la comportament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net