CFR Cluj caută calificarea la Roma. Argentinianul Culio, înapoi la locul faptei

Ultima actualizare:

    Culio a marcat două goluri contra lui AS Roma în 2008
Culio a marcat două goluri contra lui AS Roma în 2008

Mijlocaşul argentinian se întoarce pe ,,Olimpico”, la 11 ani după ce o învingea de unul singur pe AS Roma în Liga Campionilor

Joi seară, pe terenul lui Lazio, CFR Cluj e în căutarea rezultatului care s-o califice matematic pe campioana României în 16-imile Ligii Europa. În echipa ardelenilor se va afla şi veteranul Emmanuel Culio, care le stârneşte amintiri neplăcute fanilor din capitala Italiei.

Ajuns la 36 de ani, argentinianul Culio e ,,sperietoarea” cu care CFR se prezintă pe unul dintre cele mai impunătoare stadioane din Europa. Arena ,,Olimpico” e locul în care clujenii au izbutit primul rezultat uriaş pe plan continental, 2-1 cu AS Roma, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, sezonul 2008-2009. A fost un meci decis de inspiraţia lui Emmanuel Culio, care a întors scorul de la 0-1 cu o „dublă” de senzaţie. Deşi pare că a trecut o eternitate de atunci, sud-americanul e în continuare jucător activ, unul din oamenii de bază ai lui Dan Petrescu la CFR Cluj.

,,Culio se întoarce după 11 ani în locul unde are amintiri dulci”, au scris italienii la lazionews.it, anticipând confruntarea de mâine. Culio nu e însă unicul supravieţuitor al CFR-ului de la confruntarea din 2008, mjlocaşul român Ciprian Deac trăind şi el, doar de pe banca de rezerve, victoria răsunătoare contra Romei.

Cum Celtic Glasgow e deja calificată, iar francezii de la Rennes sunt eliminaţi, a doua echipă a grupei care va merge în primăvara europeană se va alege dintre CFR şi Lazio. Cu două etape rămase până la final, trupa lui Dan Petrescu are şase puncte în faţa italienilor, astfel că o remiză astăzi va însemna calificarea matematică a clujenilor. Victoria cu 2-1 din turul cu Lazio lasă CFR-ului şi varianta unui eşec la limită, dar cu cel puţin două goluri marcate (2-3, 3-4 etc.). Orice alt rezultat în favoarea romanilor va transforma ultima etapă în una decisivă, atunci când CFR va juca acasă cu Celtic, iar lazialii în deplasare la Rennes. ,,Avem nevoie de un punct, dar să nu uităm că acest punct trebuie obţinut cu două cluburi extraordinar de mari, cu bugete mai importante ca noi”, a declarat Dan Petrescu.

Pentru că şansele de calificare ale lui Lazio în primăvara Ligii Europa sunt destul de mici, antrenorul Simone Inzaghi va folosi în primul 11 mai mulţi jucători care nu sunt titulari în partidele din campionatul Italiei. Biancoceleştii vin după cinci victorii consecutive în Serie A, care au urcat-o pe Lazio pe locul 3, după Juventus şi Inter, astfel că majoritatea fotbaliştilor de bază au nevoie de un repaus. Printre cei menajaţi de Inzaghi se numără şi fundaşul român Ştefan Radu, absent şi în partida tur de la Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net