Vicepreşedintele clubului Chapecoense, Ivan Tozzo, se gândeşte deja la reconstrucţia echipei după ce 19 fotbalişti şi antrenorul Caio Junior şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs lângă Medellin, iar alţi trei jucători au fost grav răniţi.


"Trebuie să reconstruim clubul. Trebuie să angajăm jucători şi să avem răbdare pentru a putea continua în campioantul brazilian, o competiţie importantă pentru noi", a declarat Tozzo pentru Globoesporte, citat de lequipe.fr.

Celelalte echipe din campionat şi-au anunţat deja susţinerea pentru cei de la Chapecoense, fiind dispuse să le împrumute gratis jucători. Mai mult, grupările vor să propună federaţiei braziliene ca echipa Chapecoense să nu retrogradeze, dacă va fi cazul, în următoarele trei sezoane.

"Este un gest minim de solidaritate care arată dorinţa sinceră de a reconstrui această instituţie şi această parte a fotbalului brazilian care s-a pierdut", se arată într-un comunicat comun al cluburilor.

Avionul Avro RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică.

În aeronavă s-au aflat 77 de persoane - 68 de pasageri şi 9 membri ai echipajului - 71 fiind decedate şi şase find găsite în viaţă şi internate în spitale.

 
 
Loading...