Chivu, la 35 de ani: "Nu ştiam dacă voi mai fi normal"

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu a jucat o perioadă cu cască de protecţie, dar şi aşa avea dureri mariFoto: Click!
Cristi Chivu a jucat o perioadă cu cască de protecţie, dar şi aşa avea dureri mariFoto: Click!

Cristi Chivu a împlinit ieri 35 de ani şi a vorbit cu presa italiană, el evoluând în Serie A din 2003 în 2014 şi cucerind numeroase trofee. Fostul internaţional a vorbit despre perioada Roma şi Inter, despre relaţia cu Mourhinho, dar şi despre accidentul care era să-i distrugă viaţa.

"După patru ani la Ajax, am simţit nevoia să schimb campionatul şi să fac un salt calitativ. Olandezii au încercat să mă mai ţină, dar visul meu a fost mereu să ajung în Italia. Am avut posibilitatea de a alege dintre două mari echipe, dar cel care m-a convins să aleg Roma a fost Fabio Capello. Era imposibil să refuzi un asemenea antrenor", a spus Chivu pentru site-ul gianlucadimarzio.com.

Apoi, a continuat: "Mă doreau Barcelona şi Real Madrid, dar nu mi-a plăcut modul în care Roma a negociat cu madrilenii. Eu am fost cel care a refuzat Realul, pentru că deja alesesem să merg la Inter, iar clubul ştia asta. Am vrut să rămân în Italia şi să câştig un Scudetto...La acel moment, Inter era cea mai puternică echipă, iar acea Triplă mi-a oferit foarte multe emoţii. Ne dădeam seama că puteam scrie istorie. A fost o performanţă fantastică, dar abia acum realizez ceea ce am făcut. Mourinho era o persoană care studia toate detaliile şi era foarte apropiat de jucători. Un om care ştie ce vrea de la viaţă".

Chivu a suferit o accidentare gravă la cap la începutul anului 2010 şi viaţa sa a fost în pericol. "Mi-a fost frică după acea fractură craniană. Nu ştiam dacă voi mai fi normal şi eram preocupat de viitorul meu. Din fericire, am întâlnit medici care m-au salvat şi care mi-au dat posibilitatea de a continua să joc. Soţia mea mi-a fost mereu alături. În ciuda numeroaselor accidentări, niciodată nu m-am gândit să renunţ. Am pus omul înaintea jucătorului şi mă consider o persoană norocoasă cu ceea ce a avut", a mai declarat Chivu, care vrea să înceapă cursurile de antrenor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net