Chivu: ”Trebuie să pornim la drum cu gândul calificării la Europene”

Ultima actualizare:

    Chivu a condus din teren naţionala la turneul final din 2008Foto: AP
Chivu a condus din teren naţionala la turneul final din 2008Foto: AP

Cristi Chivu, fostul căpitan al naționalei României, nu concepe ca actuala generație să nu se califice la turneul final al Euro 2020.

”Trebuie să pornim cu gândul că ne vom califica. Pentru a obţine lucruri măreţe, pentru a-ţi atinge nişte obiective, trebuie să ţinteşti la locul suprem. Avem datoria asta pentru că avem posibilitatea să mergem la un Campionat European care va găzdui meciuri şi la noi, în România. Sigur, nu e uşor, de la a vrea până la a putea e o cale destul de lungă dar eu am încredere ţinând cont de ultimele meciuri şi rezultate ale echipei naţionale că suntem pe drumul cel bun şi că ne jucăm şansa noastră şi că sperăm şi sunt convins că la sfârşitul acestei campanii ne vom bucura cu toţii” a declarat Chivu, la un eveniment organizat de FRF.

Chivu, ambasador al campaniei ”Pentru Fotbal Adevărat”

Chivu, alături de Adrian Ilie și Bogdan Lobonț, sunt ambasadori oficiali ai campaniei campaniei ”Pentru Fotbal Adevărat”, prin care Timișoreana și-a reconfirmat rolul de sponsor al Cupe României până în 2022. Anul acesta, în semifinalele competiției se vor disputa meciurile CFR Cluj – Astra Giurgiu şi Univ. Craiova – FC Viitorul. Acestea vor avea loc în perioada 2-4 aprilie, iar returul la 23-25 aprilie. Finala se va desfășura la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, la 25 mai, cu o săptămână mai devreme decât fusese stabilit iniţial. Această decizie a fost luată pentru că toate semifinalistele sunt echipe din play-off, iar FRF a acceptat să le dea, astfel, jucătorilor finalistelor, o săptămână în plus de pauză prin această devansare.

Pentru Cristi Chivu, Cupa României este o competiție foarte importantă pentru fotbalul autohton: ”Cupa României reprezintă un eveniment de tradiţie care nu trebuie neglijat. Competiția trebuie dusă în diferite oraşe ale ţării pentru că aşa transmitem mesajele şi valoarea acestei competiţii. Avem datoria de a fi parte a fotbalului, de a susţine proiectele importante care sunt făcute pentru fotbal pentru că ne dorim să vedem din nou oameni de valoare în primul rând, jucători de fotbal şi avem datoria de a transmite mai departe ceea ce reprezintă esenţa vieţii”, a declarat fostul căpitan al naționalei României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net