Cine este Cătălin Căbuz, portarul care menține suspansul în Liga 1

Ultima actualizare:

    Catalin Cabuz a fost eroul meciului cu CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Catalin Cabuz a fost eroul meciului cu CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

Prima etapă a noului sezon din Liga 1 a consemnat o surpriză mare sâmbătă seară. FC Hermannstadt a dat o mână nesperată de ajutor celor de la FCSB, încurcând chiar la Cluj pe CFR și făcând ca distanța dintre primele două clasate să rămână de 6 puncte. Eroul egalului, 1-1, scos de sibieni în fața liderului, a fost portarul oaspeților, Cătălin Căbuz, care a sărit din bară în bară ca o felină și, în plus, a apărat și un penalty. Click! vă prezintă 5 lucruri mai puțin cunoscute despre goal-keeper-ul în vârstă de 22 de ani care se află și pe lista FCSB.

Nu-și studiază adversarii. La finalul partidei, Căbuz a explicat cum a apărat penalty-ul executat în minutul 51 de golgheterul campionatului, George Țucudean. El a dezvăluit că nu își studiază adversarii înaintea meciurilor. ”Am stat şi l-am aşteptat până când a lovit mingea şi am văzut că dă acolo şi m-am dus. Nu l-am studiat, vă spun sincer că nici n-am văzut niciun penalty de-al lui până acum. Vă daţi seama că eu în fiecare meci vreau să-mi fac treaba cât mai bine şi să-mi ajut echipa cât mai mult”, a declarat Căbuz la Telekom Sport.

Va merge la Europenele Under 21. Cătălin Căbuz face parte din lotul naționalei Under 21 a echipei României, calificată după 21 de ani la un turneu final al Campionatului European. Chiar dacă are șanse mici să joace, titularul postului fiind Ionuț Radu, cel care apără și buturile formației italiene de Serie A Genoa, Cătălin a impresionat pe toată lumea prin modul în care se pregătește. ”Când îl ai în față pe Ionuț Radu, e greu să emiți pretenții. Cătălin Căbuz e un băiat și un caracter extraordinar. Rar mi-a fost să văd un al doilea portar care să se pregătească așa, deși e al doilea portar. Martin Tudor și Vâtcă au mai fost așa”, a declarat la finalul anului trecut selecționerul Mirel Rădoi.

Este curtat de FCSB. Prestațiile din acest an ale lui Căbuz l-au adus în atenția echipelor importante ale Ligii 1. El a jucat în 21 dintre cele 22 de meciuri ale formației Hermannstadt din acest campionat, încasând 22 de goluri, o medie foarte bună pentru un portar aflat la începutul carierei în prima ligă. Cei mai atrași de el au fost cei de la FCSB, iar după prestația de sâmbătă nu e exclus ca discuțiile să fie reluate.

A făcut naveta în copilărie. Născut la Avrig, pe 18 iunie 1996, Cătălin Căbuz a început fotbalul la 7 ani, la Sibiu, oraș aflat la 26 de kilometri distanță. I-a plăcut atât de mult acest sport, încât a acceptat fără să crâcnească să facă zilnic naveta dintre localitatea natală și orașul de pe Cibin. Totul, doar din dragoste pentru fotbal. Părinții l-au susținut, astfel că de cele mai multe ori o avea șofer pe mama lui, Corina. În perioada junioratului a jucat mai mulți ani pentru Academia Viitorul, a lui Gică Hagi, acolo unde a fost coechipier, printre alții, cu Răzvan Marin sau Florinel Coman.

Va deveni tată de băiat. Cătălin Căbuz are o relație de mai mulți ani cu o frumoasă sibiancă. Cei doi așteaptă să devină părinți în curând, Cristina fiind însărcinată. Așa cum le-au comunicat prietenilor pe Facebook, ea va naște un băiat, care cu siguranță, va călca pe urmele tatălui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net