CS Universitatea Craiova a câştigat Cupa României, urmând a evolua în ediția 2021/2021 a Conferinței Europene. Oltenii au câștigat cu 3-2, astăzi (sâmbătă, 22 mai), pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în fața Astrei Giurgiu, după prelungiri. Ei au fost conduşi cu 2-1 în prelungiri, dar au reuşit să întoarcă scorul. Ultima oară, CS Universitatea Craiova a cucerit trofeul în 2018.


Partida s-a desfășurat cu spectatori, în tribune fiind peste 1.500 de fani, în majoritate ai grupării din Bănie. Între aceștia s-a aflat şi vicepremierul Dan Barna, care a declarat că ţine cu Universitatea Craiova.
Craiovenii au deschis scorul în minutul 14, când Nistor a dat o pasă de vreo 40 de metri, mingea a trecut printre doi fundaşi ai Astrei şi a ajuns la Andrei Ivan, care a scăpat singur cu Popa şi l-a învins cu un şut de la opt metri. Astra a egalat în minutul 17, când Găman a transformat un penalty acordat greșit de Feşnic la un fault comis de Constantin în afara careului. E de menționat că Universitatea a dominat prima parte a meciului, dar portarul Popa a avut intervenții salvatoare.
Cum nu s-a mai înscris în timpul regulamentar de joc au urmat două reprize de prelungire. În minutul 93, V. Gheorghe a şutat de la 15 metri, Pigliacelli a respins balonul până la Boe-Kane, care a marcat cu capul. Șase minute mai apoi, Nistor a înscris cu un şut senzațional de la peste 25 de metri, mingea atingând bara laterală înainte de a intra în poartă.
Universitatea a dat lovitura în minutul 113, când Nistor a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Screciu a marcat cu capul, profitând de o ieşire greşită a portarului Popa.
Astra - CSU Craiova, scor 3-2
Au marcat:
Găman (min. 17 - penalty), Boe-Kane (min. 90+3), respectiv A. Ivan (min. 14), Nistor (min. 99), Screciu (min. 113).
Astra: M. Popa - Hugo Sousa (Riza, 68), Jovanovici, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja (Adeshina, 118) - Stahl (Balaure, 67), Krpici, V. Gheorghe (D. Gheorghe, 118). 
Antrenor: Ionuţ Badea
CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin (Acka, 74), Bălaşa, Bancu - Mateiu (Tudorie, 74), Cicâldău, D. Nistor - Cîmpanu (Camara, 66 / Fedele, 109), A. Ivan, Baiaram (Screciu, 74) 
Antrenor: Marinos Ouzounidis
Arbitri: Horaţiu Feşnic - Octavian Şovre şi Alexandru Cerei. Rezervă: Florin Marcu

 
 
Loading...