Cum a împărțit Blatter, fostul șef FIFA, 80 de milioane de dolari!

Ultima actualizare:

    Blatter s-a umplut de bani la FIFA
Blatter s-a umplut de bani la FIFA

Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, se află în centrul unui nou scandal, după ce împreună cu Jerome Valcke şi Markus Kattner, şi-au împărţit 80 de milioane de dolari din contracte şi bonusuri, în scopul "îmbogăţirii personale", a anunţat FIFA.

Jerome Valcke a fost secretar general al FIFA, iar Markus Kattner a fost director financiar al forului fotbalistic internaţional.

"Cei trei şi-au împărţit 80 de milioane de dolari într-un efort coordonat de îmbogăţire personală, prin intermediul unor contracte şi compensaţii. Unele contracte conţin dispoziţii care par să încalce legea elveţiană. FIFA a oferit aceste informaţii justiţiei elveţiene, urmând să fie transmise justiţiei americane", a anunţat forul mondia.

În cursul acestei dimineți a avut loc o nouă percheziţie la Zurich, la sediul FIFA, în cadrul scandalului de corupţie care afectează forul mondial de anul trecut.

Autorităţile elveţiene au confiscat documente şi date informatice.

Procuratura Generală a anunţat că ancheta vizează persoane deja implicate în scandal, dar şi persoane care nu au făcut obiectul procedurilor până acum.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, nu se numără printre cei vizaţi. Infantino se află în funcţie din luna februarie, când a câştigat alegerile organizate după ce scandalul de corupţie care a izbucnit anul trecut a dus la suspendarea conducătorului de atunci, Joseph Blatter. Numeroşi foşti oficiali ai FIFA sunt vizaţi de o vastă anchetă legată de scandalul de corupţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net