„Dan Penalty” iese la atac. Petrescu pune presiune pe arbitri

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Înaintea asaltului decisiv spre titlu, Dan Petrescu apelează la vechiul truc de a se plânge de lipsa loviturilor de la 11 metri.

Dan Petrescu nu se dezminte, revenind la obiceiul de a-i acuza pe arbitrii de rea-voinţă în ceea ce priveşte acordarea penalty-urilor în favoarea CFR-ului. Eliminaţi în semifinalele Cupei de Astra, clujenii lui „Dan Penalty” se axează acum pe meciurile decisive din play-off.

Gigi Becali a fost cel care l-a poreclit pe Petrescu „Dan Penalty”. „El vrea mereu să câştige din 11 metri. Mie să-mi dai 11 metri, că dacă nu eu sunt Dan Petrescu şi mă supăr şi plec din România. El este Dan Penalty, aşa o să-i spun”, afirma patronul FCSB sezonul trecut, atunci când roş-albaştrii au pierdut în cele din urmă bătălia pentru campionat cu CFR. Acum, cu patru etape rămase de disputat, Petrescu şi jucătorii săi simt din nou apropierea titlului, iar tehnicianul în vârstă de 51 de ani recurge la tot arsenalul din dotare. Astfel, după returul semifinalei de Cupă cu Astra (2-2, după 1-3 în tur) în care CFR-ul a beneficiat de un penalty, ratat de Deac, Dan Petrescu nu s-a sfiit să se plângă de lipsa loviturilor de penalitate. „De când m-am întors în România n-am primit nici un penalty. La turul cu Astra am avut două, iar la retur am mai avut două în plus. Şi la Sfântu Gheorghe am avut vreo două”, a fost bilanţul raportat de Petrescu. „Am vrut să tac, dar se pare că dacă taci, eşti prost, la noi în România”, a completat antrenorul CFR-ului. Evident, strategia acestuia e de a pune presiune pe arbitri în vederea meciurilor din Liga I care le-ar putea aduce ardelenilor al doilea trofeu consecutiv. „Nici nu cred că voi primi penalty în acest sezon. Toată lumea spune că primesc penalty pentru că pun presiune. Dar cum am tăcut, cum nu am primit”, a susţinut Dan Petrescu.

Pus să comenteze situaţia din clasament, acolo unde CFR Cluj are cinci puncte peste FCSB, Dan Petrescu consideră că disputa pentru întâietate e departe de a fi încheiată. „Nu înţeleg de ce s-a spus că s-a terminat campionatul. Dacă noi pierdem cu Viitorul, Steaua e favorită sută la sută. Cine îl ştie pe Hagi ştie că Viitorul poate să câştige oriunde”, a declarat Petrescu. Dacă scenariul se va adeveri, iar FCSB se va apropia la două puncte, totul ar urma să se decidă în derby-ul direct cu CFR din ultima etapă, de pe Arena Naţională.

Meciul de miercuri seară de la Giurgiu a fost marcat de accidentarea gravă suferită de Billel Omrani, atacantul francez al CFR-ului fiind scos cu targa de pe teren şi transportat de urgenţă la spital. Lovindu-se cap în cap cu un adversar, Omrani s-a ales cu o comoţie puternică, dându-le mari emoţii celor din tabăra clujenilor. „Se pare că totul e ok şi va fi externat. Din păcate, nu se va putea întoarce la Cluj cu avionul, acestea sunt procedurile. Să sperăm că se va reface până luni, la meciul cu Viitorul”, a spus directorul sportiv al CFR-ului, Daniel Stanciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net