Dan Petrescu şi-a făcut bagajele şi pleacă în China. CFR caută antrenor pentru Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu o va părăsi pe CFR pentru o nouă aventură bănoasă în Asia, la Guizhou Hengfeng, chiar dacă la Cluj are perspectiva Ligii CampionilorFoto: Click!
Dan Petrescu o va părăsi pe CFR pentru o nouă aventură bănoasă în Asia, la Guizhou Hengfeng, chiar dacă la Cluj are perspectiva Ligii CampionilorFoto: Click!

„Bursucul” este considerat unul dintre cei mai buni, dar şi cei mai cinici antrenori români ai ultimului deceniu. Pentru prima parte vorbesc rezultatele, iar pentru a doua decizia de a pleca tot timpul după bani, indiferent de context sau natura contractulă cu echipa în exerciţiu. Iar ultima performanţă nu l-a schimbat cu nimic, ba dimpotrivă.

Cota de piaţă a lui Dan Petrescu a ajuns la un maxim în 2012 când a semnat cu Dinamo Moscova după ce a ieşit campion cu Unirea Urziceni şi a promovat-o apoi în prima ligă rusă pe Kuban Krasnodar. Imaginea de tehnician a fostului internaţional a avut însă apoi mult de suferit şi a urmat o sarabandă de alegeri aparent greşite în goana după mai mulţi bani. N-a prins anul în dubla tentativă arabă, Al-Arabi şi Al-Nasr, la Kuban n-a mai ieşit ca prima dată şi a fost demis după o serie catastrofală, iar la Târgu Mureş şi-a dat arama pe faţă fugind în China după nici o lună la echipă. Şi nici n-a fost cu noroc. În 11 luni pe banca lui Jiangsu Suning, actuala echipă a lui Cosmin Olăroiu, a câştigat o Cupă, însă în campionat a mers prost şi magnaţii de acolo i-au făcut vânt. Va mai avea însă o şansă foarte curând. 

Se va duela cu Olăroiu

Guizhou Hengfeng, ultima clasată în Superligă, îl va demite pe spaniolul Gregorio Manzano şi Dan Petrescu aşteaptă cu bagajele făcute. Palma e bătută de mult şi faptul că a câştigat campionatul cu CFR Cluj nu schimbă datele problemei. O calificare în grupele Ligii Campionilor e puţin probabilă şi nici Petrescu nu crede în ea, iar în acest context salariul cu şase zerouri de la chinezi e mult mai atractiv. „Am doi ani de contract, n-are rost să vorbim. Eu vreau să rămân! Nu sunt în situația în care să pun condiții. Doar că ne vom pune la masă și vom discuta. În grupele Champions League va fi aproape imposibil să ne calificăm, aşa că măcar să ajungem în grupele Europa League”, a declarat Petrescu imediat după ce a ieşit campion cu CFR. În China, „Bursucul” se va duela cu Cosmin Olăroiu, căruia îi merge ceva mai bine cu Jiangsu Sunning, chiar dacă a pierdut ultimul meci. Cei doi sunt despărţiţi însă de aproape 2.000 de kilometri şi e greu de crezut că se vor putea vedea prea des. După ce va semna cu Guizhou, Petrescu îşi va încălca din nou un principiu, acela de a nu prelua echipe în plin campionat. Liga chineză se află înaintea etapei cu numărul 12 şi românul va trebuie să repare lucrurile din mers, ceea ce e tot timpul foarte greu.

E bătaie pe postul lăsat liber de „Bursuc”

Deşi nu s-a anunţat încă oficial, în lumea fotbalului se ştie deja că plecarea lui Dan Petrescu în China e doar o chestiune de zile, iar ardelenii nu stau cu mâinile în sân. Preşedintele Iuliu Mureşan şi-a făcut deja o listă cu antrenorii care l-ar putea înlocui pe fostul internaţional, iar de pe ea fac parte nume foarte interesante. Marius Şumudică, liber după despărţirea de turci, Edi Iordănescu, apreciat de conducere, Mircea Rednic, tot timpul o soluţie bună în momente de criză, Devis Mangia, revelaţia sezonului în Liga 1 cu CS U Craiova şi chiar fostul selecţioner,Victor Piţurcă, au toţi şanse să-l succeadă pe Petrescu.


    Marius Şumudică e în fruntea unei lungi liste de posibili înlocuitori ai lui Dan Petrescu la CFR ClujFoto Click!
Marius Şumudică e în fruntea unei lungi liste de posibili înlocuitori ai lui Dan Petrescu la CFR ClujFoto Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net