«Diavolii», de cinci ori mai scumpi decât toată Liga I

Ultima actualizare:

    Pogba şi Ibrahimovici sunt  vedetele sosite în această  vară la Manchester UnitedFoto: Guliver/ Gettyimages
Pogba şi Ibrahimovici sunt vedetele sosite în această vară la Manchester UnitedFoto: Guliver/ Gettyimages

Din trupa de vedete pe care le antrenează la Manchester United celebrul Jose Mourinho se remarcă Pogba, fotbalist evaluat la 110 milioane de euro. El singur costă aproape cât toţi cei care evoluează în Liga I.

Publicaţiile care se ocupă de partea financiară a sportului – rege au alcătuit un top bazat pe investiţile făcute în transferuri de cluburile din marile campionate, adică al Angliei, Spaniei, Germaniei, Italiei şi Franţei. Concluzia a fost că Manchester United are cea mai scumpă trupă din lume: 718 milioane de euro costă jucătorii lui Mourinho. “Diavolii” au plătit doar pentru Paul Pogba, adus de la Juventus, 110 milioane de euro, în timp ce pentru Ibrahimovici nu au scos nici un ban din buzunar.

Cu toate acestea, United nu are succesul garantat, formaţia de pe Old Trafford fiind abia pe locul 6 în campionat. “În general corelarea dintre costurile lotului şi poziţia finală în clasament e foarte ridicată, dar sezonul trecut Leicester a câştigat titlul având o echipă ce din punct de vedere al transferurilor a ocupat abia locul 17 din 20”, se arată în CIES Football Observatory. Astfel, sumele uriaşe cheltuite nu-ţi aduc şi satisfacţii pe măsură.

Oricum, englezii au depăşit în această vară şi recordul privind sumele date pentru achiziţionarea fotbaliştilor. S-au cheltuit în total 1,4 miliarde de euro, cu mult peste campionatele rivale din Spania sau Italia.

O comparaţie între o forţă ca Manchester United şi Liga I arată că britanicii sunt de peste cinci ori mai scumpi faţă de toate loturile din campionatul nostru. În România, Steaua are cei mai valoroşi jucători, situaţi la pragul de 22.500.000 de euro, adică de aproape 42 de ori mai ieftini faţă de “diavoli”. Pentru a înţelege şi mai bine proporţiile: fondul lunar pentru salarii al trupei engleze depăşeşte bugetul anual al unor formaţii ca Pandurii, Botoşani, Voluntari, Gaz Metan,  Chiajna, Poli Iaşi, ASA sau Poli Timişoara, adică peste jumătate din combatantele din Liga I.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net