Din campionatul românesc, în finala Ligii Europa

Ultima actualizare:

    Beto e titular  în poarta celor  de la Sevilla (FOTO: GETTY GULLIVER)
Beto e titular în poarta celor de la Sevilla (FOTO: GETTY GULLIVER)

N-avem echipe în fazele superioare ale competiţiilor europene, dar măcar vedem fotbalişti care au trecut prin Liga 1. Diseară, în finala Ligii Europa se întâlnesc Benfica şi Sevilla, gruparea spaniolă avându-l ca titular pe portarul Beto, care a cucerit titlul cu CFR Cluj, în sezonul 2011-2012.

„România a fost o etapă importantă în cariera mea". Declaraţia îi aparţine portughezului Beto Pimparell, portar care acum este titular incontestabil la Sevilla, finalista Ligii Europa în acest an.

„După sezonul excelent făcut la Cluj am fost selecţionat în lotul naţionalei pentru Euro 2012  şi am reuşit un transfer la Braga, care practic a fost rampa de lansare spre Sevilla. Deci România şi campionatul românesc au însemnat mult pentru mine", a mai spus lusitanul în vârstă de 32 de ani. Diseară, Beto se va afla faţă în faţă cu atacanţii de milioane ai Benficăi, în ultimul act al Ligii Europa: „N -am emoţii pentru că am experienţa meciurilor cu miză. În perioada petrecută la Porto am mai jucat o finală şi ştiu ce înseamnă să evoluezi cu trofeul pe masă. Şansele cu Benfica sunt egale, nu pot spune ca noi suntem favoriţi".

Sevilla a ajuns în finală după o dublă dramatică cu Valencia. Echipa lui Beto a câştigat turul semifinalei cu 2-0, iar în retur a fost condusă cu 3-0 până în minutul 94, atunci când Mbia a marcat golul calificării. De partea cealaltă, Benfica a trecut de Juventus.

În această seară, de la ora 21.45, spaniolii de la Sevilla şi portughezii de la Benfica vor lupta pentru trofeul Ligii Europa. Partida ce se va disputa la Torino va putea fi urmărită în direct pe trei posturi tv, Pro TV, Digi Sport şi Dolce Sport.

Beto e titular  în poarta celor  de la Sevilla (FOTO: GETTY GULLIVER)
Beto e titular în poarta celor de la Sevilla (FOTO: GETTY GULLIVER)

Portarul portughez nu este la prima experienţă într-o finală europeană. În sezonul 2010-2011, când evolua la FC Porto, a mai câştigat trofeul Ligii Europa, după 1-0 cu Braga. Atunci, la Porto evolua şi românul Cristi Săpunaru, care i-a fost coleg de cameră lui Beto. „Cristi e un băiat senzaţional, dar mă înnebunea cu pasiunea lui pentru Rapid. Îmi punea de zeci de ori pe zi imnul Rapidului", ne-a povestit Beto.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net