Durere fără margini la căpătâiul lui Ilie Balaci. «Vă implor să nu mă luaţi de lângă fiul meu!»

Ultima actualizare:

    Ilie Balaci a fost un fumător înrăit. Chiar în timpul unui interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor“ cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, „Minunea blondă“ a făcut o mărturisire şocantă: „De la 18 ani, fumam două pachete de Marlboro pe zi!“.
Ilie Balaci a fost un fumător înrăit. Chiar în timpul unui interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor“ cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, „Minunea blondă“ a făcut o mărturisire şocantă: „De la 18 ani, fumam două pachete de Marlboro pe zi!“.

Durere mare în familia lui Balaci! Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus luni, 22 octombrie, în jurul orei 12,00, la Biserica “Sfântul Ilie din Craiova”, iar mama marelui fotbalist a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambulanţa a venit la Biserica  Sf. Ilie din Craiova şi pentru Aurel Beldeanu
Ambulanţa a venit la Biserica Sf. Ilie din Craiova şi pentru Aurel Beldeanu

Apropiaţii au chemat ambulanţa, pentru că femeii i s-a făcut rău în biserica unde era privegheat Ilie Balaci. Medicii au vrut să o ducă la spital însă femeia a refuzat: “Vă implor să nu mă luaţi de lângă fiul meu!”, le-a spus femeia cadrelor medicale, potrivit adevarul.ro.


    Ambulanţa a venit la Biserica  Sf. Ilie din Craiova şi pentru Aurel Beldeanu
Ambulanţa a venit la Biserica Sf. Ilie din Craiova şi pentru Aurel Beldeanu

Şi fostului coechipier cu Balaci, Aurel Beldeanu (67 de ani), e într-o stare gravă, după ce i s-a făcut rău la biserică. Fostul mijlocaş al Universităţii Craiova a căzut din picioare la biserica unde se afla pentru a-şi lua rămas bun de la „Minunea blondă“. A fost luat cu scaunul cu rotile şi dus de urgenţă la spital, fiind suspect de infarct! Apoi, starea lui s-a mai stabilizat, însă el a rămas sub supravegherea medicilor. La ora 17.00, sicriul a fost dus către stadionul Ion Oblemenco, unde chiar pe teren a avut loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei.

Marți, 23 octombrie, la ora 12.15, este programată plecarea spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Olteniei. De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca. Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca. 

Ipoteză şocantă în cazul lui Ilie Balaci. Fostul fotbalist ar fi murit sufocat

Moartea fulgerătoare a lui Ilie Balaci la doar 62 de ani ridică semne de întrebare. Ultimele clipe din viaţa fostei glorii a Universității Craiova s-ar fi scurs dramatic, iar eforturile medicilor chemaţi în ajutor au fost în zadar. Surse medicale au declarat că fostul sportiv urma un tratament pentru o alergie pe care o avea, iar duminică dimineaţă în ziua decesului s-a plâns apropiaţilor că nu poate să respire. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va dispune controale la spitalul din Dolj, dar va cere și înregistrările de la 112.

Ilie Balaci a murit duminică dimineaţă, atacul cerebral fiind cauza morţii anunţată de medicii care au încercat să-l resusciteze. Familia a cerut însă să se efectueze o necropsie în cazul fostului fotbalist, care se pare că urma un tratament pentru alergie. Potrivit presei locale, Ilie Balaci s-a trezit duminică dimineață și și-a strigat mama pentru că se simțea rău. Nu a reușit să se ridice din pat pentru că abia respira, spun apropiații familiei. Femeia a plecat să ceară o lămâie unor vecini, dar când s-a întors în camera lui Balaci, și-a găsit fiul căzut pe podea, aproape fără respirație. Primul ajutor a venit de la o vecină, medic de profesie, care a început să îi facă masaj cardiac. La faţa locului a ajuns în scurt timp și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Dolj.

Ilie Balaci nu a putut fi intubat în ciuda eforturilor medicilor

Medicii au încercat să îl intubeze pe fostul fotbalist, dar căile aeriene erau prea inflamate pentru a putea fi efectuată procedura medicală, notează aceeaşi sursă. În acel moment s-a luat decizia de a se solicita ajutorul unui echipaj mai bine dotat din punct de vedere medical, aşa că a fost chemat un echipaj SMURD cu medic. Minute întregi cele două echipe de intervenție s-au chinuit să îl intubeze folosind un tub de dimensiuni mai mici, destinat procedurilor la copii. După o oră și jumătate de resuscitare și intervenții specifice, a fost declarat decesul fostului fotbalist.

Minutul de reculegere, stricat de autogol

simeon stalpnicul png

Programat duminică, meciul dintre CSU Craiova și FCSB (scor 2-1), din etapa a 12-a a Ligii 1, a avut parte de un moment incredibil. Printre numeroasele gesturi de omagiere a legendei alb-albaștrilor s-a decis și ținerea a două momente de reculegere în memoria celui care a fost liderul ”Craiovei Maxima”. Primul s-a consumat înainte de fluierul de start, iar al doilea a fost programat pentru minutul 8, cu trimitere la numărul purtat de Ilie Balaci pe când făcea istorie în Bănie. Culmea ironiei, cu doar trei secunde înainte de stingerea nocturnei pentru acest moment, la o fază de atac banală fundașul croat al gazdelor, Kelic, și-a trimis mingea în propria poartă spre disperarea celor 30.000 de fani de pe ”’Ion Oblemenco”. Imediat după ce portarul și-a scos nervos mingea dintre buturi nocturna s-a stins pentru momentul de reculegere pe care oltenii l-au trăit cu dublă tristețe. 

Citeşte şi:

Cum și-a cunoscut Ilie Balaci soția: „Mi-a fost hărăzită!”

Fiicele lui Ilie Balaci, o viaţă în sport. Lorena a fost soţie de fotbalist, iar Liana a jucat tenis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net