Duel românesc în optimile de finală ale ediției 2020/2021 a Ligii Europa. De o parte se va afla Slavia Praga, formație la care Nicolae Stanciu a avut mai mereu evoluții apreciate. De cealaltă parte, Glasgow Rangers, grupare ce tocmai și-a asigurat titlul de campioană a Scoției și la care Ianis Hagi și-a recâștigat poziția de titular. În confruntările de joi, 11 martie, mai sunt implicați Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) și Ciprian Tătărușanu (AC Milan).


Formații cunoscute pentru stilul lor ofensiv, Slavia și Rangers promit meciuri spectaculoase. În această ediție a competiției cehii au trecut de OGC Nice cu 3-1 și 3-2, iar în „16”-imile de finală a provocat surpriza prin succesul obținut (2-0) în Anglia, cu Leicester. De partea cealaltă, Rangers a avut o „dublă” fabuloasă cu Antwerp, impunându-se cu 4-3 și 5-2. 
De o „dublă” dificilă va avea parte AC Milan. Echipa la care e legitimat portarul Ciprian Tătărușanu va întâlni pe Manchester United, formație care tocmai a pus capăt seriei de victorii (21) obținute de rivala City. La fel de grea e și misiunea lui Dinamo Kiev. Formația lui Mircea Lucescu se va lupta cu Villarreal, grupare care ocupă locul 7 în LaLiga. Ibericii nu traversează o perioadă foarte bună în campionat, dar s-au scos pe plan european prin eliminarea lui Salzburg (2-0, 2-1). 
După tragerea la sorți a meciurilor din această fază, UEFA a decis inversarea ordinii partidelor dintre Tottenam și Dinamo Zagreb. Astfel, turul se desfășoară la Londra, în 11 martie, iar returul în Croația, după o săptămână. Decizia a fost luată pentru a se evita disputarea a două meciuri în același oraș, în aceeași zi. În 18 martie, la Londra se va disputa confruntarea dintre Arsenal Londra și Olympiakos. 

Liga Europa - optimi de finală
Joi, 11 martie
Ora 19.55

Slavia Praga - Glasgow Rangers
Dinamo Kiev - Villarreal
Manchester United - AC Milan
Ajax Amsterdam - Young Boys Berna
Ora 22.00
Olympiakos - Arsenal Londra
Tottenham - Dinamo Zagreb
AS Roma - Șahtior Donețk
Granada - Molde

 
 
Loading...