Ei sunt cei patru jucători care nu au lipsit nici un minut în tur

Ultima actualizare:

    Octav Vâlceanu este portarul revelație al turului Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
Octav Vâlceanu este portarul revelație al turului Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

Returul Ligii 1 a început azi cu meciul Gaz Metan – FC Voluntari,scor 2-0. Într-un campionat în care coronavirusul a afectat aproape toate echipele, este o adevărată performanță pentru un jucător să nu lipsească vreun minut de pe teren. Cu toate acestea, există totuși 4 astfel de fotbaliști, iar Click! vi-i prezintă în continuare.

Deloc surprinzător, doi dintre cei patru sunt portari. Este vorba de italianul dintre buturile Universității Craiova, Mirko Pigliacelli și de noua speranță a fotbalului românesc, Octavian Vâlceanu, de la FC Voluntari. Ceilalți doi sunt fundași centrali: Ionuț Stoica (FC Hermannstadt) și Andrei Pițian (Chindia Târgoviște).

În vârstă de 27 de ani, Mirko Pigliacelli a fost o constantă în poarta Universității Craiova din vara anului 2018, când a fost transferat de la Pro Vercelli. Cotat la 1,3 milioane de euro, el și-a ajutat echipa să termine turul pe locul secund în clasament, primind doar 9 goluri în 15 meciuri disputate.

Cotat la exact jumătate din valoarea rivalului său din poarta Craiovei, 650.000 de euro, tânărul portar al celor de la Academica Clinceni, Octavian Vâlceanu (24 de ani), a făcut cel mai bun sezon al carierei sub conducerea antrenorului Ilie Poenaru, fiind unul dintre cei care a contribuit decisiv la clasarea echipei pe un surprinzător, dar meritat loc 5 la finalul turului. De altfel, cu el în poartă, echipa de lângă București a primit doar 10 goluri, având a treia apărare din campionat, după CFR Cluj (6) și Univ. Craiova (9).

Ionuț Stoica este, la cei 33 de ani ai săi, unul dintre jucătorii de bază ai formației FC Hermannstadt. Cotat la 350.000 de euro, fundașul central venit la Sibiu de la CS Mioveni în urmă cu trei ani a fost pe teren toate cele 1.350 de minute ale turului, o performanță deosebită pentru un jucător de pe postul lui, pentru că asta înseamnă și că a evitat suspendările din cauza acumulărilor de cartonașe galbene.

Cel de-al patrulea integralist al primei jumătăți a campionatului Ligii 1 este Andrei Pițian, fundașul central al Chindiei Târgoviște. Sosit la echipă în vara anului 2019, de la FC Botoșani, acesta și-a mărit cota cu 250.000 de euro de când joacă sub Turnul Chindiei, ajungând acum la un total de 450.000 de euro grație prestațiilor foarte bune și sigure din apărarea echipei antrenate de Emil Săndoi. De altfel, Chindia a fost una din revelațiile actualei ediții a întrecerii interne, dâmbovițenii terminând turul pe locul 7 în ciuda faptului că se poate spune că joacă tot timpul în deplasare, neavând stadion în oraș pe care să dispute meciurile oficiale.

În afara celor patru integraliști, au mai existat alți 16 jucători care au bifat apariții în teren la toate cele 15 partide ale turului. Cel mai aproape de a avea prezență 100% a fost bulgarul Clinceniului, Georgi Pashov, care a fost înlocuit cu 6 minute înaintea finalului unei partide, așa că a strâns ”doar” 1.344.

Merită remarcat că există patru formații care nu au avut niciun jucător care să evolueze în toate partidele primei părți a turului. Acestea sunt FCSB, FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș și FC Voluntari.

Ei au jucat în toate meciurile turului

Loc  Nume     Echipă    Minute

1. Mirko Pigliacelli       Univ. Craiova 1.350

Octavian Vâlceanu       Clinceni  1.350

Ionuț Stoica   Hermannstadt 1.350

Andrei Pițian Chindia   1.350

5. Georgi Pashov  Clinceni  1.344

6. Juan Pablo Passaglia      Poli Iași  1.342

7. Cristian Neguț  Chindia   1.318

8. Alexandru Albu        UTA 1.314

Dan Nistor     Univ. Craiova 1.314

10. Daniel Graovac      Astra      1.310

11. Mihai Leca      FC Argeș 1.305

12. Ljuban Crepulja     Astra      1.266

13. Răzvan Onea  Poli Iași  1.261

14. Simo Rumbullaku  UTA 1.241

15. Deian Sorescu        Dinamo  1.236

16. Daniel Florea          Chindia1.093

17. Alexandru Mățan  Viitorul   1.181

18. Adnan Aganovic    Sepsi       962

19. Valentin Buhăcianu      UTA 789

20. Adrian Păun   CFR Cluj  693

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net