Căpitan la FC Barcelona, Lionel Messi (33 de ani) a fost suspendat două etape după primul cartonaş roşu văzut în finala Supercupei Spaniei, cu Athletic Bilbao (2-3). A fost prima eliminare a sa după 784 de meciuri disputate cu echipa de club. Argentinianul va lipsi de pe teren la meciul din deplasare, cu Cornella (liga a treia), programat, joi, în Cupa Spaniei, precum şi la partida de campionat cu Elche, care va avea loc, duminică, tot în deplasare.


În minutul 120+1 al confruntării cu Athletic Bilbao, Messi l-a lovit pe Villalibre. După ce a consultat VAR, arbitrul Jesus Gil Manzano i-a arătat cartonaşul roşu. Reacția sud-americanului s-a produs pe fondul frustrării sud-americanului. Aceasta nu este prima eliminare a lui Messi din carieră, el mai fiind sancționat astfel la echipa Argentinei. Și încă de două ori! După eliminarea de duminică, jucătorul Barcelonei va fi suspendat pentru cel puţin două meciuri. De altfel, analizând lovitura pe care i-a aplicat-o intenţionat lui Villalibre, presa iberică era de părere că pedeapsa ar putea fi de patru partide. Ceea ce înseamnă că Messi a scăpat cu jumătate din sancțiune, poate și fiindcă nu este recidivist.  
Athletic Bilbao s-a impus cu 3-2, după prelungiri, în finala Supercupei Spaniei, cu FC Barcelona.Au marcat: De Marcos (min. 42), Villalibre (min.  90) şi Williams (min.  93), respectiv  Griezmann (min.  41, 77). Formația din Țara Bascilor a câştigat pentru a treia oară trofeul.

 
 
Loading...