Eroul Islandei le-a pus gând rău francezilor

Ultima actualizare:

    Noul star de la Euro 2016, Ragnar Sigurdsson, e un tip special: nu se uită deloc la meciurile de fotbal, preferă han dbalul, şi a comparat rivala Franţa cu «victima» sa AngliaFoto: AP
Noul star de la Euro 2016, Ragnar Sigurdsson, e un tip special: nu se uită deloc la meciurile de fotbal, preferă han dbalul, şi a comparat rivala Franţa cu «victima» sa AngliaFoto: AP

Islanda a produs cea mai mare supriză din istoria Campionatului European, a eliminat Anglia şi acum va da piept cu ţara gazdă, Franţa, în sferturi. Ragnar Sigurdsson a fost eroul nordicilor, iar publicul a descoperit acum un tip de-a dreptul excentric.

Un gol în partida cu englezii, o foarfecă spectaculoasă, mingea fiind însă prinsă de Joe Hart, şi o prezenţă constantă în careul advers, deşi Ragnar Sigurdsson e fundaş prin definiţie. “Cel mai dur material de pe pământ: Ragnar Sigurdsson!”, l-a lăudat    Bjorn Bragi Arnarsson, un actor islandez, bun prieten cu fotbalistul. “Ragnar e celebru în Islanda fiindcă nu prea se uită la fotbal. Uneori nu cunoaşte numele mari ale fotbalului, iar aici tuturor le place acest aspect al personalităţii sale”, au spus cunoscuţi de ai săi pentru presa internaţională. Şi, într-adevăr, apărătorul de 30 de ani ce activează la ruşii de la FC Krasnodar a şi oferit un exemplu în urmă cu trei ani. Era barajul cu Croaţia pentru calificarea la Mondiale, iar el a spus sincer că nu-l cunoaşte pe Mario Mandzukic, vedeta rivalilor. “Nu glumesc. Nu l-am văzut niciodată pe omul ăsta. Joacă la Bayern, nu? Eu nu mă uit la campionatul Germaniei… Sigur, când te uiţi la televizor la un jucător ca Iniesta, eşti bucuros să-i vezi talentul, însă dacă joc împotriva lui, nu mă sinchisesc de asta”, a afirmat Sigurdsson, care preferă să urmărească meciuri de handbal, sporturi extreme sau să se relaxeze la serialul “Seinfeld”. “Nu-i pasă de celebritate şi de strălucirea fotbalului profesionist. Are acelaşi respect pentru Wayne Rooney şi pentru cel care spală tricourile naţionalei. E foarte onest şi ziariştii islandezi îl adoră fiindcă le spune lucrurilor pe nume”, a completat amicul său, Bjorn Bragi Arnarson, cel care într-o carte a şi povestit o întâmplare haioasă legată de Ragnar. Era un joc împotriva Olandei, iar el era obsedat de un cântec pentru copii. “Am început să cânt la hotel şi le intra tuturor în cap. Ajungem la meci şi atunci nu-mi amintesc decât că am început să cânt în mintea mea: Rap, Skolarapp!. Era să-mi pierd minţile!”. Interesant e că fotbalistul islandez este şi o cunoştinţă mai veche a românilor. Pe vremea când evolua la FC Copenhaga a jucat contra Stelei în cupele europene şi a gafat la faza golului roş-albaştriilor, 1-0, şi implicit victoria celor din Ghencea. După partidă nu s-a supărat, ci a spus că Arena Naţională e cel mai frumos stadion pe care a jucat şi că i-a plăcut manifestarea publicului. Referitor la meciul de diseară, unul în care Islanda poate produce o nouă surpriză, Sigurdsson a afirmat: “Întâlnim o echipă foarte bună, asemănătoare Angliei. Franţa nu a jucat cel mai bun fotbal al său, aşa cum nici Anglia nu a făcut-o!”.

Avertismentul fostului selecţioner al Islandei

Gudjon Thordarson a stat pe banca nordicilor şi a pierdut un joc în faţa Franţei, 2-3, în 1999. Acum, el a anunţat în presa din Hexagon că fosta sa echipă poate produce iar supriza. “Pe Stade de France ar putea fi o revanşă a jocului din preliminariile Euro 2000. Franţa a avut noroc, a câştigat pe final. Nu se ştie niciodată. Cred că acum echipa Franţei şi suporterii ei îşi fac griji. Nu sunt neliniştiţi, dar sunt preocupaţi. Şi ştiţi ce? Au motive!”, a spus acesta.

Griezmann, pericolul numărul unu

Islandezii trebuie să se teamă de Antoine Griezmann, omul care a punctat de trei ori până acum, inclusiv în optimi contra Irlandei, “dubla” lui aducând victoria, 2-1. Interesant e că francezii au presimţit că el va fi unul dintre cei mai buni de la Euro 2016, iar formaţia The Concept chiar i-a dedicat o melodie, postată pe youtube cu trei zile înainte de startul turneului. Cântecul se numeşte “Griezmann este omul” şi are deja peste 40.000 de vizualizări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net