Etapa neagră a marilor echipe europene

Ultima actualizare:

    Messi a pierdut primul meci cu PSGFOTO: EPA
Messi a pierdut primul meci cu PSGFOTO: EPA

A fost un weekend nebun în fotbalul european. Ca un făcut, toate marile favorite au fost învinse, spre mare bucurie a caselor de pariuri și marea dezamăgire a pariorilor. În Germania, Franța, Spania, Olanda și Portugalia au fost surprize ”cât casa”. Iată o trecere în revistă a acestora.

Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 1-2. Când joacă Bayern Munchen de obicei nu te gândești decât câte goluri va marca multipla campioană a Germaniei, atât de mare părea diferența dintre ea și restul echipelor din Bundesliga. Ei bine, duminică, Bayern, ocupanta primului loc și echipa neînvinsă din campionat, a întâlnit acasă pe Eintracht Frankfurt, formația clasată pe locul 14 în clasament. Iar ceea ce nimeni nu credea posibil, s-a întâmplat: oaspeții s-au impus cu scorul de 2-1, după ce au revenit de la 0-1! Bayern a deschis scorul prin Goretzka, în minutul 29, după care Hinteregger a egalat în minutul 32, iar Kostic le-a dat bavarezilor lovitura de grație, în minutul 83. În urma acestui rezultat, Bayern a fost egalată la puncte de Bayer Leverkusen și e la doar un punct de Borussia Dortmund și de Freiburg. Echipa din Frankfurt a urcat pe locul 13…

Espanyol Barcelona – Real Madrid 2-1. O altă mare surpriză s-a înregistrat duminică, la Barcelona. Acolo unde a doua echipă a orașului, Espanyol, a învins, împotriva oricăror previziuni, liderul Real Madrid, care pare să nu-și fi revenit după dezastrul din Liga Campionilor, contra lui Șerif Tiraspol (scor 1-2). Practic, echipa din capitala Spaniei a pierdut acum în fața echipei de pe locul 16… Care a condus în permanență, grație golurilor marcate de De Tomas (minutul 17) şi Vidal (minutul 61). Golul de onoare a fost reușit de golgheterul francez Benzema, în minutul 71, însă nu a fost de ajuns, astfel că la finalul partidei, antrenorul Carlo Ancelotti era un car de nervi: ”Am jucat prost, nu pot să spun mai mult. Să fiu sincer, a fost cel mai prost meci din acest sezon. Nu am fost deloc agresivi. Este începutul sezonului, trebuie să ne adaptăm, mai ales în apărare. Espanyol a avut un joc mai organizat, nu am putut să le punem probleme", a spus Ancelotti.

Rennes – PSG 2-0. Probabil, cea mai mare surpriză din ultimele săptămâni, înfrângerea echipei super-vedetelor de la PSG a făcut rapid înconjurul lumii. Cu 8 victorii din 8 meciuri disputate în campionatul Franței, cu unul din cele mai bune și mai scumpe atacuri din istoria fotbalului: Messi – Neymar - Mbappe, parizienii au ”reușit” performanța de a nu expedia nici măcar un șut pe spațiul porții adverse. Este adevărat, Messi a avut o bară, dar în statistică bara nu face parte din capitolul ”șuturi pe poartă”. Rennes, care înaintea partidei era pe locul 13 în clasament, s-a impus grație a două goluri marcate în ultimul minut al primei reprize și în primul minut al celei de-a doua, prin Laborde (45) şi Tait (46).

Ajax – Utrecht 0-1. În Olanda, Ajax părea că va defila în acest campionat. În 7 etape făcuse un singur egal, iar meciul cu Utrecht, de pe propriul teren, părea momentul ideal pentru a obține un nou succes, chiar dacă adversara era pe locul 5 în clasament. Numai că oaspeții au făcut un meci de excepție, ”ascunzându-le” mingea adversarilor, care au avut o posesie de doar 30%! Warmerdam a fost eroul meciului, el marcând în minutul 71 și relansând astfel campionatul.

Benfica – Portimonense 0-1. Și în Portugalia liderul clasamentului a fost învins de un outsider. Portimonense, echipă de pe locul 6, s-a impus cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Possignolo, în minutul 66, declanșând bomba în prima ligă lusitană, cu atât mai mult cu cât formația din Capitala Portugaliei spulberase pe FC Barcelona cu 3-0 în Liga Campionilor, cu cinci zile înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net