EURO 2012: Italia - Anglia 4-2 după penalty-uri / Italienii merg mai departe

Ultima actualizare:

    Anglia – Italia 0:0 2:4 d. pen.
Anglia – Italia 0:0 2:4 d. pen.

Italia şi Anglia s-au întâlnit la Kiev în singurul sfert de finală al Campionatului European care şi-a decis semifinalista după prelungiri.

O adevărată ciocnire a titanilor, chiar dacă englezii sunt "păsări rare" prin fazele finale ale competiţiilor şi n-au măcar o prezenţă în finala vreunui Campionat European. De data aceasta însă, echipa lui Hodgson a dat senzaţia unei trupe mai puternice ca de obicei, mai luptătoare şi dispusă la mai mult efort pentru a ajunge departe.

Italienii s-au întrecut în ratări, "eroul" negativ pentru "squadra azurra" fiiind Mario Balotelli, atacantul sclipitor, egoist, neînţeles, care se crede cel mai bun fotbalist al lumii, după Messi. Englezii au mizat pe forţa lui Rooney şi, după pauză, pe viteza de reacţie a tânărului Walcott.

Nimic n-a fost însă suficient pentru a sparge gheaţa şi meciul s-a dus, după prelungiri, la loviturile de departajare. Acolo, norocul a ţinut cu italienii, care s-au impus dramatic, 4-2. Italienii au ratat ţinta prin Montolivo, în timp ce britanicii au gafat de două ori prin Young şi Cole. Miercuri, Portugalia întâlneşte Spania, în prima semifinală, o zi mai târziu italienii vor înfrunta Germania.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net