EXCLUSIV La arabi nu mai e paradis, e ţeapă. Reghecampf şi Piţurcă au păţit-o

Ultima actualizare:

    Reghecampf are salariu mare doar pe hârtie, căci în realitate nu a primit nici un ban. Victor Piţurcă e plătit parcă în concordanţă cu succesele obţinute pe banca celor de la Al-Ittihad
Reghecampf are salariu mare doar pe hârtie, căci în realitate nu a primit nici un ban. Victor Piţurcă e plătit parcă în concordanţă cu succesele obţinute pe banca celor de la Al-Ittihad

Orice antrenor român e disperat mai nou după un contract în ţările arabe, unde a intrat în folclor că se trăieşte pe picior mare. Fie că e vorba de Emiratele Arabe Unite, Qatar sau Arabia Saudită, ideea e aceeaşi: un contract de câţiva ani te rezolvă financiar pe viaţă. De ceva timp, saudiţii au schimbat însă foaia, iar ultimii doi antrenori plecaţi în Golf pot depune mărturie.

Reghecampf are în aceste momente o senzaţie de deja-vu la Al-Hilal. Obişnuit la Steaua să-şi ia salariul la fiecare două luni, tehnicianul a crezut că toate problemele s-au rezolvat odată cu transferul în Golf, unde urma să ia 2,5 milioane de euro pe sezon. Ademenit şi cu o primă frumoasă de instalare, a semnat ca primarul, doar că în ziua de salariu din luna iunie a avut o surpriză neplăcută: banii nu erau pe card. A crezut că e o greşeală sau o chestiune de timp până va fi plătit, dar din păcate pentru el n-a fost aşa. Arabii nu i-au virat salariul nici în celelalte şase luni şi treaba a devenit clară: şeicii sunt rău platnici.

Reghe ar putea reveni din vară la Steaua

Degeaba au încercat patronii să-i ia ochii oferindu-i cu împrumut, nu definitiv, una dintre maşinile lor de lux. Reghecampf s-a cam prins ce le poate pielea arabilor şi surse din anturajul antrenorului spun că acesta îşi negociază deja plecarea care ar urma să se producă cel mai târziu la vară. O variantă pentru el au dezvăluit aceleaşi surse că ar fi chiar revenirea la Steaua. 

În aceeaşi situaţie se află şi fostul selecţioner, Piţurcă. Acesta a lăsat în octombrie călduţul loc de la naţională şi a plecat la Al-Ittihad, unde urma să ia 1,8 milioane de euro pe an. Din aceşti bani, „Piţi” trebuia să-şi plătească şi armata de colaboratori aduşi din ţară, doar că i-a fost imposibil. Tehnicianul în vârstă de 58 de ani nu şi-a încasat nici el cele două salarii care i se cuveneau până acum şi deja îşi pune mari întrebări despre ce se întâmplă. Rămâne de văzut dacă celebrele clauze beton ale lui Piţurcă îl vor ajuta să iasă în condiţii avantajoase şi din această afacere. Ideea pare însă simplă: arabii nu mai au nici ei răbdare cu antrenorii străini şi aşteaptă rezultate imediate, de care depinde şi achitarea acestor remuneraţii. Cum niciunul dintre cei doi n-a rupt gura târgului până acum, nici nu prea pot ţipa după bani. Un lucru e însă cert: la arabi nu mai e niciun „El Dorado”, ci mai degrabă o ţeapă.

Qatarezii au râs de Petrescu o lună

boloni 1 jpeg

O situaţie similară a trăit şi Dan Petrescu în Qatar. Acesta a dat opţiunile din Europa pentru cele trei milioane de dolari oferite de Al Arabi, dar nici nu ştia „Bursucul” cât va regreta. Fostul campion al României a stat şi el multe luni neplătit, iar când qatarezii s-au decis în sfârşit să-l dea afară, şi-au bătut efectiv joc de el.

Pentru că Petrescu nu voia să semneze rezilierea contractului renunţând la restanţe, conducerea lui Al Arabi schimba ora antrenamentului fixată de el, iar tehnicianul se trezea singur la stadion. În alte dăţi îi trimiteau câte 8, 9 jucători la pregătire, doar ca să nu fie penalizaţi.

Tot chinul a durat o lună, după care s-a ajuns la un acord de despărţire. Nici aşa Petrescu n-a apucat însă să plece cu toţii banii care i se cuveneau.

Bölöni, singurul care mai rezistă

Există însă şi un român care o duce bine la echipa lui din zona arabă: Bölöni. Fostul selecţioner rezistă eroic la Al Khor, unde e pe cale să încheie al treilea sezon consecutiv pe banca echipei din Qatar, un adevărat exemplu de longevitate. Asta deşi lucrurile nu sunt prea roz nici la echipa lui, care ocupă în clasament locul 10. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net