EXCLUSIV! Olăroiu:«Steaua putea să ia şi titlul»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua a câştigat Cupa României, primul trofeu după cinci ani. Coincidenţă sau nu, tot cu Olăroiu pe bancă. Tehnicianul şi-a luat rămas bun însă de la echipa din Ghencea şi va onora, cel mai probabil, o ofertă din zona Golfului Persic. Înainte să plece din ţară, Oli a povestit, pentru Click!, cum au fost cele trei săptămâni în Ghencea.

Vezi şi:

Jucătorii stelişti au vacanţă până la 15 iunie

Au sărbătorit Cupa până la şase dimineaţa - VIDEO

„Click!": Ce aţi găsit la Steaua acum trei săptămâni?

Cosmin Olăroiu: Nişte jucători cu moralul la pământ.

În condiţiile astea, nu v-aţi asumat un risc?

Am riscat puţin, dar am fost optimist. Ştiam că Steaua are potenţial. Unul mult mai mare decât arătase până când am venit eu.

Ce le-aţi spus jucătorilor?

Am vorbit cu ei. Cu Dică şi cu Nicoliţă mai puţin, fiindcă mai lucrasem cu ei şi ştiau ce vreau de la ei. Le-am redat băieţilor încrederea în ei. Aveau nevoie ca cineva să aibă un dialog cu ei, să-i încurajeze.

Cum vă explicaţi starea psihică proastă a jucătorilor?

Când eşti criticat zi de zi, când trec zile întregi în care nimeni nu vorbeşte cu tine, atunci ajungi să-ţi pierzi încrederea în tine.

Aţi stat trei săptămâni în Ghencea. Credeţi că lotul actual avea potenţial să câştige şi titlul?

Eu cred că da.

De ce n-aţi stat pe bancă nici în finala Cupei?

Fiindcă n-a fost nevoie. Echipa a mers bine, mi-a respectat indicaţiile şi fără să stau pe bancă. În plus, Cătălin (n.r. - Necula) are un potenţial mare şi a condus foarte bine echipa, împreună cu Caramarin.

Steaua a jucat fără nici un închizător...

„Defensivul" Olăroiu a jucat toate meciurile ca să le câştige şi să dea cât mai multe goluri de când s-a apucat de antrenorat! Uitaţi-vă pe statistici, în ultimii ani, Steaua a înscris cele mai multe goluri cu mine pe bancă.

Totuşi, n-aţi riscat la Braşov?

Am ales o tactică ofensivă pentru a le da curaj jucătorilor. În plus, înfrângerea la scor a dinamoviştilor la Timişoara ne-a ajutat enorm! Ştiam că după ce au pierdut cu 4-1, Andone va fi mai precaut. Am intuit că va folosi doi „închizători" pentru a întări mijlocul. Le-am zis băieţilor că trebuie să profităm şi să punem o presiune mare pe adversar.

Oli despre...

Torje. „M-a impresionat nu neapărat prin faptul că a plâns, ci printr-o declaraţie. Am văzut că a spus Steaua a fost mai bună şi că a meritat să câştige cupa. Asta demonstrează că e un tip care ştie să-şi asumeresponsabilitatea. Un astfel de jucător va ajunge departe".

Tănase. „El e acum la 20-25 la sută din ce poate oferi. În finala Cupei, n-a fost apt sută la sută, dar a tras de el ca să joace. Nu e adevărat că a cerut băutură în autocar, n-ar fi avut curajul să facă aşa ceva fiindcă ştia cum o să reacţionez".

Arbitraj. „M-am convins că tot ce s-a întâmplat în finală, de la delegarea arbitrilor, până la modul în care aceştia au condus meciul a fost gândit ca să pierd eu finala. Nu Steaua a fost ţintă, ci eu".

«Gigi nu este în măsură să decidă ce va face Dică»

Olăroiu a explicat şi modul în care l-a revitalizat pe Dică.

„El e un fotbalist de execuţie. Trebuie să-i creezi cadrul perfect ca să se poată exprima. În plus, e un jucător de moral.Ştiind că se bucură de încrederea mea totală, a avut liniştea necesară ca să-şi vadă de joc. Dică, dacă simte că nu e dorit, nu se poate exprima pe teren", a spus Oli, care l-a „înţepat" apoi pe Gigi Becali: „Gigi nu e în măsură să decidă dacă Dică mai poate juca sau nu la Steaua! Dacă se bagă în aşa ceva, face o greşeală. Viitorul lui Dică trebuie decis de următorul antrenor al Stelei".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net