Cu portarul Cătălin Straton și fundașul central Ștefan Cană în primul „11”, formaţia FCSB a câștigat cu 3-0 (2-0), duminică seară (20 septembrie), la Giurgiu, pe teren propriu, meciul cu FC Argeş, contând pentru etapa a patra a ediției 2020/2021 a Ligii 1.


Formația bucureșteană a dominat confruntarea, golurile fiind reușite de Man (min. 13, 22, 72). Este a doua triplă a atacantului după aceea din Serbia, de la partida cu Backa Topola (6-6, 5-4 la loviturile de departajare) din turul 2 preliminar al Ligii Europa. 
Pe banca echipei bucureştene s-a aflat tot delegatul echipei, Mihai Pintilii, ca urmare a cazurilor de COVID-19 cu care se confruntă majoritatea membrilor staff-ului tehnic. Întrebat cum îi transmite indicaţiile tehnicianul Anton Petrea, care a fost testat pozitiv cu coronavirus şi este în izolare, acesta a fost ironic: „Prin telepatie îmi transmite Petrea schimbările. Prin telefon, normal, dacă Petrea e în pat. Sunt atâţia oameni pe lângă echipă care pot să-l sune să-mi transmită. E un lucru foarte simplu. Hai că dacă vrei o zic şi pe aia... Iau telefonul data viitoare şi îi zic să mă sune pe bancă. Ca să fiu şmecher. Bine?”.
Pintilii le-a mulţumit jucătorilor tineri din echipă pentru evoluţie și rezultat. Acesta s-a declarat mulțumit de portarul Cătălin Straton. „Ne bucurăm că am câştigat. Importante erau cele trei puncte şi asta ne dă moral. Va fi alt meci, altă discuţie în Liga Europa. Sper ca la următorul test să iasă toţi băieţii ok. Emoţii avem şi noi la fiecare test. Zicem că am câştigat la loto când ieşim negativi. E un stres foarte mare când facem testul. Au fost 13 sau 14 jucători şi am mai luat de la echipa a doua. E foarte greu pentru ei. Au tras de ei şi le mulţumesc pe această cale. Straton este un portar foarte bun şi se vede că ne ajută. (...) N-a luat gol echipa.  Fundaşii sunt cei mai buni. Şi portarul“, a afirmat Mihai Pintilii pentru posturile care transmit Liga I.
Nu la fel de zâmbitor a fost antrenorul lui FC Argeș. Ionuţ Badea a declarat că se aştepta la mai mult de la echipă, dar şi de la el însuşi. “Jocul nostru a fost lipsit de încredere. S-au greşit pase. Lipsa de omogenitate este cauza erorilor. Trebuie timp. E de lucru la echipă, însă am jucat contra unor echipe peste medie. Dar sincer mă aşteptam la mai mult de la echipă şi de la mine”.
Au evoluat următoarele garnituri: 
FCSB:
Straton – Creţu (Pantea, 82), Ş. Cană, Briceag, Panţîru – Moruţan, Perianu (Simion, 46), R. Ion (Popescu, 50) – Man (Ardelean, 81), Petre, (Horşia,  46) Buziuc.
Antrenor: Mihai Pintilii
FC Argeş: Croitoru – Tofan, Turda, Leca, Şerbănică – D. Meza Colli, Prepeliţă (Marakis, 46), Honciu (Malele,  46) – R. Grecu (Barbu, 46), Mediop (Blejdea, 72), Mirică (Năstăsie, 2).
Antrenor: Ionuț Badea
Cartonaşe galbene: Panţîru (min. 3), respectiv Turda (min. 75)
Arbitru de centru: George Cătălin Găman
Arbitri asistenți: Florin Păunescu, Marius Cristian Marchidanu
Arbitru de rezervă: Ionuţ Coza 

Etapa a 4-a

Vineri, 18 septembrie
Târgovişte – Sibiu 1-3
Giurgiu - CFR Cluj 0-2

Sâmbătă, 19 septembrie
Sf. Gheorghe - Ovidiu 1-1
Craiova - Voluntari 2-1

Duminică, 20 septembrie
Botoşani - Clinceni 0-0
Arad - Iaşi 2-3
FCSB - Argeş 3-0

Luni, 21 septembrie
Ora 21.00:

Mediaş – FC Dinamo
Partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport, Look Sport / Plus şi Telekom Sport.

Clasament
1. Craiova 12 puncte
2. Cluj 10 puncte
3. FCSB 9 puncte
4. Botoșani 8 puncte
5. Voluntari 7 puncte
6. Mediaș 6 puncte
7. Iași 6 puncte
8. Sibiu 5 puncte
9. Târgoviște 4 puncte
10. Arad 3 puncte
11. Sf. Gheorghe 3 puncte
12. Clinceni 3 puncte
13. Dinamo 2 puncte
14. Ovidiu 2 puncte
15. Pitești 1 punct
16. Giurgiu 1 punct

 
 
Loading...