Finala care poate ”arunca în aer” Liga 1. Universitatea Craiova - CFR Cluj se joacă luni

Ultima actualizare:

    Universitatea Craiova și CFR Cluj vor disputa finala Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
Universitatea Craiova și CFR Cluj vor disputa finala Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

Pentru prima dată de la adoptarea sistemului cu play-off și play-out, Liga 1 își decide campioana în ultima rundă. Practic, cele mai bune două echipe de la finalul sezonului regulat, CFR Cluj și Universitatea Craiova, își vor disputa titlul în meci direct. Numai că, din cauza fricii de asumare a răspunderii de către conducătorii fotbalului românesc, totul s-ar putea încheia cu un mare scandal în loc de petrecerea visată.

Luni seară, de la ora 20.30, Universitatea Craiova și CFR Cluj, vor juca un meci cât un campionat. Varianta cea mai simplă pentru driguitorii fotbalului este ca meciul să se încheie cu victoria uneia dintre echipe, pentru că în acest caz cine bate este noua deținătoare a titlului. Problema este că nimeni nu știa încă până aseară ce se va întâmpla în cazul unui rezultat de egalitate. În acest moment, CFR e pe primul loc, cu două puncte avans, dar cu un meci mai mult disputat, după ce Craiova nu a putut disputa vineri partida cu Astra, în urma depistării unor cazuri de coronavirus la echipa giurgiveană. În mod normal, nu ar fi fost probleme, pentru că acea restanță s-ar putea disputa în zilele următoare. Numai că mințile luminate ale fotbalului românesc au decis în primăvară că este mai bine, în vreme de pandemie, când poate apărea un caz de coronavirus în orice vestiar, să lungească ultima etapă până în ultimele ore ale termenului limită de anunțare a echipelor care vor evolua în cupele europene. Asta în loc să încheie sezonul nu cu ultima etapă a Ligii 1, ci cu finala Cupei, așa cum au făcut majoritatea țărilor. Dacă s-ar fi apelat la această variantă, azi era timp și pentru disputarea restanței care ar putea ”arunca în aer” Liga 1. Așa s-a ajuns în situația în care până la miezul nopții FRF va trebui să anunțe numele echipei care va juca în Liga Campionilor și al celor trei participante în Liga Europei. Așa cum spuneam, acest lucru este simplu dacă una dintre formații va câștiga – învingătoarea va juca în Liga Campionilor indiferent de rezultatul restanței. Însă, dacă partida se va termina nedecis, atunci scandalul care se va declanșa va fi unul istoric în Liga 1 și cu siguranță se va termina la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, pentru că cineva se va simți dezavantajat.

Din câte se pare, LPF va lua o decizie în ceea ce privește soarta meciului Astra – Universitatea Craiova în cursul dimineții de azi. Cel mai probabil, pentru a nu risca să provoace un scandal mai mare, organizatoarea Ligii 1 va decide să acorde victoria la ”masa verde” oltenilor, pentru că este răul cel mai mic care poate fi făcut. E mai bine să te bați la TAS doar cu Astra pentru că ai acordat abuziv victoria adversarei care a pierdut locul 3, decât să te judeci cu Craiova sau CFR Cluj pentru că le-ai răpit șansa de a evolua în Liga Campionilor și, evident, de a se lupta pentru zecile de milioane de euro pe care le-ar putea câștiga acolo și pe care le-ar putea cere ca despăgubiri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net