Finala răniţilor în Europa League: Chelsea - Benfica

Ultima actualizare:

La prima vedere, Benfica - Chelsea putea fi oricând ultimul act al Ligii Campionilor, cu atât mai mult cu cât londonezii au câştigat acest trofeu în 2012. De altfel, ambele echipe au ajuns în finala Europa League 2013 după ce s-au clasat pe locul trei în grupele Ligii, disputate toamna trecută. Rănite în orgoliu pe plan european, Benfica şi Chelsea au avut coşmaruri şi pe plan intern.

Pe de-o parte, „vulturii" lusitani au cedat în proporţie de 90 la sută titlul în Portugalia rivalilor de la FC Porto (mai e de jucat o singură etapă). Nu oricum, ci în mod dramatic: în numai două runde, Benfica a dat cu piciorul unui avans de patru puncte, iar în marele derby cu Porto de la finalul săptămânii trecute s-a recunoscut învinsă în minutele de prelungire.

Dincolo, cu hulitul Rafa Benitez pe bancă, Chelsea îşi linge încă rănile create de pierderea a trei finale în decursul unui an (Supercupa Angliei, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor). Finala „răniţilor" Benfica - Chelsea promite spectacol, ambele formaţii având în componenţă fotbalişti tehnici, de origine latină.

Chelsea forţează o premieră istorică

Prima Ligă a Campionilor din vitrina lui Chelsea, cucerită la München anul trecut, poate fi urmată de primul succes al englezilor în Europa League. Aşadar, dacă se va impune astăzi contra Benficăi, Chelsea va deţine ambele trofee timp de 10 zile, până la 25 mai, atunci când se va disputa finala de Ligă dintre Bayern şi Dortmund.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net