Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, astăzi (luni, 3 august), cum se va proceda în cazul în care, după 90 de minute, rezultatul meciului din această seară, Universitatea Craiova – CFR Cluj, din ultima etapă a Play-Off-ului Ligii 1, va fi egal. Astfel, câștigătoarea titlului de campioană se va decide după prelungiri sau, dacă va fi cazul, la loviturile de departajare.


Hotărârea a fost luată în contextul în care până la sfârșitul acestei zile trebuie comunicată la Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) lista echipelor care vor reprezenta România în ediția 2020/2021 a cupelor europene. În cazul în care fie Universitatea Craiova, fie CFR Cluj va câștiga diseară respectiva echipă își va asigura titlul de campioană indiferent de rezultatul partidei Astra - Craiova, care a fost amânată. În cazul unui rezultat de egalitate, respectiva restanță ar fi influențat lupta pentru titlu.
În acest context, FRF a precizat pe site-ul oficial: „Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunţarea reprezentantelor fiecărei ţări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv. Astfel, partida dintre primele două clasate în play-off-ul Ligii 1, Universitatea Craiova – CFR Cluj, programată în această seară, începând cu ora 20:30, va avea o câştigătoare. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa două reprize de prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. Învingătoarea va primi 3 puncte în clasament şi va reprezenta România în ediţia 2020-2021 a Ligii Campionilor”, se arată pe site-ul FRF.
Echipele Universitatea Craiova, ocupanta locului doi în clasament, şi CFR Cluj, liderul Ligii I, se întâlnesc, de la ora 20.30, în ultima etapă a Play-Off-ului primului eşalon.

 
 
Loading...