Iarna a pus stăpânire pe Spania. Iar furuna de zăpadă Filomena a avut consecințe și asupra desfășurării etapei în LaLiga. Iar dacă meciul Atletico Madrid - Athletic Bilbao a fost amânat, Real Madrid și-a dat peste cap programul din același motiv.


Oamenii lui Zinedine Zidane au fost obligați să rămână la Pamplona, după meciul de campionat cu Osasuna (0-0), de sâmbătă. Ei au călătorit acolo, vineri, cu o cursă charter. Ministrul spaniol al Transporturilor a precizat că aeronava a decolat de pe aeroportul din Madrid când acesta era încă deschis şi că ultima decizie privind efectuarea zborului i-a aparţinut pilotului. "Aeroportul era operativ, dar cu dificultăţi... Pilotul a avut ultimul cuvânt şi a considerat că există condiţii pentru a decola în siguranţă", a spus Jose Luis Abalos.
Real Madrid urmează a susține următorul meci joi, 14 ianuarie, la Malaga, cu Athletic Bilbao, în semifinalele Supercupei Spaniei. Planul echipei lui Zinedine Zidane era ca echipa să revină la Madrid după meciul cu Osasuna şi să plece în Andaluzia miercuri. Cum vremea rămâne neprielnică la Madrid, conducătorii lui Real au decis ca echipa să rămână o a treia noapte la Pamplona şi să plece, astăzi (luni, 11 ianuarie), la Malaga, unde sunt condiţii de pregătire mai bune.
Disputat pe ninsoare, meciul Osasuna - Real Madrid (0-0) a fost sărac în ocazii de gol. Putem aminti șutul lui Asensio la care portarul local Herrera a avut o intervenție salvatoare (min. 49). Jucătorii au acuzat și stare terenului, care a fost înghețat. „Dar aceasta nu e o scuză”, a recunoscut Toni Kroos.  Real Madrid a ratat ocazia de a prelua șefia clasamentului. 
În continuare, campioana Spaniei are un program foarte aglomerat. Ea are programată cinci meciuri între 9 și 23 ianuarie. După Osasuna şi dacă învinge pe Bilbao în Supercupă, Real Madrid va juca, duminică, finala Supercupei cu învingătoarea din partida FC Barceona - Real Sociedad. La 20 ianuarie, este programat meciul cu Alcoyano, din Cupa Spaniei, iar la 23 ianuarie, cel cu Alaves, din campionat. Toate aceste partide sunt în deplasare.

 
 
Loading...