Erou al finalei Cupei Campionilor Europeni la fotbal din 7 mai 1986, Helmut Duckadam a sărbătorit ieri împlinirea a 61 de ani. Obligat să stea acasă din cauza pandemiei de Covid-19, fostul portar al Stelei le-a avut alături pe soția și fiica lui.


Tocmai de aceea, Duckadam a postat o fotografie pe contul său de Facebook în care apare ținând un tort, lângă cele mai importante persoane din viața lui. Imaginea este însoțită de următorul comentariu: ”A fost o aniversare inedită, cea mai restrânsă de până acum. Dar foarte placută!”. 

duckadam-zi-nastere.jpg

Helmut Duckadam
Foto: Facebook/HelmutDuckadam

Lansat în fotbalul mare de UT Arad, grupare a cărui poartă a apărat-o între 1978 și 1982, Helmut Duckadam a cunoscut consacrarea internațională la Steaua, formație pentru care a disputat 105 meciuri între 1982 și 1986. Cu gruparea bucureșteană a câștigat titlul național în 1985 și 1986, Cupa României în 1985 și Cupa Campionilor Europeni în 1986. El a intrat în istorie, dar și în Cartea Recordurilor apărând patru lovituri de departajare în finala CCE pe care Steaua a câștigat-o în fața campioanei Spaniei, FC Barcelona. 
Loading...