Hoban, gol de la 25 de metri: “Cu Hapoel Beer Sheva ne-am bate la titlu în România” Video

Ultima actualizare:

    Ovidiu Hobanfoto: Dolce Sport
Ovidiu Hobanfoto: Dolce Sport

Mijlocaşul Ovidiu Hoban a marcat un euro-gol în meciul dintre echipa sa Hapoel Beer Sheva şi Hapoel Ra'anana, 1-1. De partea cealaltă a înscris fostul jucător al lui Dinamo, Bakaj.

La un an de la transferul în Israel, la Beer Sheva, internaţionalul Ovidiu Hoban, a acordat un interviu în exclusivitate publicaţiei online iClara.ro, în care a povestit cum s-a acomodat cu fotbalul şi viaţa din “Ţara Sfântă”. În sezonul trecut, românul a fost jucător de bază pentru echipa sa, ocupanta locului trei în campionat, el jucând în 33 de partide şi marcând un gol. Hoban a început la fel de bine şi actualul sezon, marcând atât în Cupa Ligii Israelului, cât şi în preliminariile Ligii Europa.

Care a fost prima impresie în Israel?

Primul impact cu Israelul mi s-a părut destul de ciudat. La început nu ştiam mare lucru despre această ţară şi nici despre campionat, dar acum, după aproape un an, mă bucur că am ales să joc fotbal în Israel. Mă simt apreciat pentru munca depusă, iar familia mea se simte foarte bine.

Campionatul cum este?

Ca şi campionat, nivelul de aici, mi se pare comparabil cu cel din România. Am găsit aici echipe competitive, care cred că în viitorul apropiat o sa aibă succes şi pe plan european. Cu echipa pe care o avem acum la Hapoel cred ca ne-am bate pentru campionat în România.

De ce ai plecat din România şi cum ai ajuns la Hapoel? Nu ţi-a fost teamă pentru faptul că eşti aproape de o zonă de conflict?

Am plecat din România pentru că am primit o ofertă din partea celor de la Hapoel Beer Sheva, iar clubul meu de atunci, Petrolul, a acceptat-o. A fost bine şi pentru mine. Înainte să vin am discutat cu Gabi Giurgiu, care era deja aici, şi el mi-a spus că nu are rost să îmi fac griji din cauza războiului pentru că realitatea este diferită de ceea ce se vedea la televizor în România. Plus că, eu când am ajuns aici războiul era deja terminat. Iar de atunci, sincer, nu a mai fost niciun fel de conflict, şi sper să rămână aşa.

Fanii cum te-au primit?

Am întâlnit aici suporteri minunati care m-au primit extraordinar de bine şi cărora le mulţumesc. Sunt într-un oraş care respiră fotbal exact ca şi Ploieştiul.

Apropo de Petrolul, atât ploieştenii cât şi U Cluj, la care ai jucat, sunt în insolvenţă şi au un viitor cenuşiu.

Îmi pare rău pentru ambele echipe. Şi la U Cluj şi la Petrolul am întâlnit suporteri minunaţi şi cred că în primul rând ei nu merită să treacă prin asemenea lucruri. Eu sper ca în viitorul apropiat să se aşeze treburile şi echipele să redevină ce au fost odată.

Te-ai gândit că plecarea în Israel te poate scoate de la naţională?

Înainte de a pleca am vorbit cu domnul Victor Piţurcă şi mi-a spus că dacă este o ofertă bună pentru mine, să plec. Mi-a explicat că dacă o să joc bine atunci nu o să ies din vederile dânsului. Aşa că nu m-am temut că voi pierde contacul cu lotul, iar faptul că apoi domnul Iordănescu m-a chemat şi dânsul la naţională, mi-a demonstrat că n-am greşit venind aici.

Te gândeşti la Euro 2016?

În primul rând vreau ca echipa naţională să se califice, iar după aceea normal că aş vrea să fiu în lotul pentru Euro 2016. Nu cred că există vreun fotbalist care să nu-şi dorească asta. Eu cred că avem o şansă foarte mare să ne calificăm şi sper să-i facem fericiţi pe toţi românii. Ar fi o calificare aşteptată de mult timp.

Familia ta cum s-a acomodat în Israel?

Foarte bine, pentru că am găsit oameni minunaţi care ne-au făcut să ne simţim aproape ca şi acasă. Mai sunt români în zonă şi de fiecare dată abia aştept să mă întâlnesc cu ei pentru că e frumos să te întâlneşti cu prieteni, mai ales când eşti aşa departe de casă. Sincer aş vrea să stau cât mai mult în Israel pentru că eu, soţia şi copiii ne simţim bine aici şi ne place foarte tare.

Cu ani în urmă ai fost la un pas să abandonezi fotbalul. Ce te-a făcut să mergi înainte?

Am avut infecţie în sânge şi din această cauză am pierdut doi ani din activitatea fotbalistică, dar acest lucru m-a făcut să lupt şi mai tare pentru a reuşi ceea ce mi-am propus. Când eşti tânăr nu prea te gandeşti dacă o să ajungi un fotbalist respectat sau nu, pe atunci eu îmi doream doar să fac ceea ce îmi place, adică să joc fotbal.

Urmăreşti ce se mai întâmplă în fotbalul din România?

Sigur. Cu tehnologia din ziua de azi e uşor să afli tot ceea ce se întâmplă în lume. Eu urmăresc tot ce se întâmplă în campionatul românesc, citesc ştirile, ştiu rezultatele echipelor.

Dintre foştii antrenori, care îţi este cel mai drag?

Toţi antrenorii cu care am lucrat au fost oameni deosebiţi care m-au ajutat şi le mulţumesc pe această cale. Special pentru mine este antrenorul care m-a iniţiat în fotbal, domnul profesor Dan Ioan pe care îl apreciez enorm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net