Investigatorii încearcă să recupereze azi cadavrul din epava avionului în care se afla Emiliano Sala!

Ultima actualizare:

    Emiliano Sala a murit într-un accident aviaticFoto: Getty
Emiliano Sala a murit într-un accident aviaticFoto: Getty

O echipă de investigatori va continua, miercuri (6 februarie), încercarea de a recupera cadavrul din avionul privat prăbușit pe 21 ianuarie. În aeronavă se aflau fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson.

Zilele trecute, echipele da salvatori au descoperit epava avionului pe fundul mării, în Canalul Mânecii. La o inspecție realizată cu o cameră subacvatică, a fost descoperit și un cadavru, în aeronava prăbușită în urmă cu câteva săptămâni.

Din cauza curenților maritimi, recuperarea avionului este destul de grea, dar investigatorii fac tot posibilul pentru a aduce aeronava la suprafață.

Avionul se află la 67 de metri adâncime

Investigatorul maritim David Mearns, căpitanul echipei care încearcă recuperarea epavei, a dezvăluit că familiile victimelor vor avea șanse mai mari de a afla ce s-a întâmplat, dacă rămășițele avionului vor fi scoase la suprafață, relatează Mirror.

Ivestigatorii vor să recupereze întâi cadavrul care a fost văzut în epava avionului. Emiliano Sala, care abia ce semnase un contract de 15 milioane de lire cu Cardiff, și pilotul David Ibbotson erau singurele persoane aflate la bordul avionului privat Piper Malibul N264DB. Cei doi veneau din Nantes (Franța) și se duceau în Cardiff (Țara Galilor).  Epava avionului se află la 67 de metri adâncime, spun investigatorii. 

„Vrem să recuperăm cadavrul. Dacă vom reuși, luăm în considerare și recuperarea epavei avionului. Curenții sunt foarte puternici, ceea ce înseamnă că ne va fi greu să folosim vehiculul acționat de la distanță pentru mai mult de câteva ore, iar asta înseamnă că progresul va fi încet. Oricare vor fi rezultatele, nu vom mai da declarații până nu vor fi informate familiile victimelor”, a declarat un reprezentant al AAIB (Air Accidents Investigation Branch).

Părinții lui Emiliano Sala vor să afle ce s-a întâmplat

Devastat de durere, tatăl lui Emiliano Sala a declarat că își dorește ca investigatorii să recupereze cadavrul fiului său, dar și epava avionului.

„Sperăm că îl vor aduce la suprafață în curând și că vom afla ce s-a întâmplat de fapt. Sau măcar vom avea o idee despre ce a avut loc în acea zi. Mulțumim tuturor jucătorilor de fotbal care au ajutat financiar această investigație. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care ne-au susținut”, a transmis Horacio Sala.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net