Iordănescu forţează cu Budescu?

Ultima actualizare:

    Budescu a impresionat  în cele 12 minute  jucate la BudapestaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Budescu a impresionat în cele 12 minute jucate la BudapestaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Îngrijorat că „tricolorii” nu mai marchează de două meciuri, „Generalul” merge pe mâna atacului în meciul de luni seara (7 septembrie) contra Greciei (ora 21.45, în direct la TVR 1). Dorinţa sa e ca Budescu să apară pe teren din primul minut, jucătorul trecând peste durerile musculare pe care le acuza.

Criticat pentru tactica folosită în partida de la Budapesta, selecţionerul îşi schimbă atitudinea. Vrea să mizeze în ofensivă pe serviciile lui Budescu, jucător ce a fost tema unor discuţii aprinse privind convocarea sa înaintea duelului cu Ungaria. „Costică”, aşa cum e strigat de colegi, a debutat la prima reprezentativă contra maghiarilor şi chiar dacă a evoluat doar 12 minute, a impresionat, creându-şi o ocazie mare de a înscrie la scurt timp după ce şi-a făcut apariţia. Acum, singura problemă ca el să nu apară în primul 11 era de ordin medical, dar ieri medicii au confirmat că jucătorul e recuperat.

„Când a apărut Budescu pe teren, am avut impresia că putem înscrie mai uşor. El poate face diferenţa”, l-a lăudat Hagi. „E letal când execută o lovitură liberă din apropierea careului... şi la aceea de la mare distanţă, mingea a trecut la o palmă de vinclu”, a detaliat antrenorul care îl are pe Budescu sub comandă la echipa de club, Marius Şumudică.

Alexandru Chipciu este suspendat luni

Interesant e că atacantul de 26 de ani exersează după fiecare antrenament loviturile libere, iar tehnicienii care au mai lucrat cu el susţin că beneficiază şi de o biomecanică foarte bună de lovire a mingii. „Nu cred că e accidentat pentru că a terminat jocul pe picioare, nu a fost niciun contact, şi poate are doar o problemă musculară”, a mai precizat „Şumi”. Oricum, sunt şanse mari ca vedeta Astrei să fie în echipa de start, „Costică” urmând să activeze în spatele lui Claudiu Keşeru. Există varianta ca şi Sânmărtean să se afle printre titulari şi ar putea evolua alături de Pintilii, cel care revine după etapa de suspendare. Altfel, Iordănescu a pierdut un om de bază în persoana lui Alex Chipciu, cel care a primit al treilea cartonaş galben în meciul de la Budapesta şi e acum suspendat.

Între calificare 99% şi emoţii mari

Torje a fost, în  Ungaria, unul  dintre cei mai  buni români
Torje a fost, în Ungaria, unul dintre cei mai buni români

Calculele calificării depind nu numai de ceea ce facem noi cu Grecia, dar şi de rezultatul partidei Irlanda de Nord – Ungaria, programată tot mâine. Astfel, cu victorii ale României şi Irlandei de Nord, lucrurile se limpezesc. Mai exact, britanicii vor fi calificaţi matematic la Euro, iar noi vom mai avea nevoie de un singur punct în ultimele două meciuri, acasă cu Finlanda şi în deplasare cu Feroe. De menţionat că, la egalitate de puncte cu Ungaria, maghiarii trec peste noi datorită rezultatelor directe (1-1 la Bucureşti şi 0-0 la Budapesta).

Un eşec contra Greciei mâine, coroborat cu victorii ale Ungariei şi Finlandei, vor pune naţionala noastră într-o situaţie delicată. În aceste condiţii, meciul România – Finlanda de la 8 octombrie ar fi unul cu miză pentru nordici, care s-ar putea apropia la numai două puncte de tricolori. Ar fi un scenariu de groază, în care vom fi obligaţi să nu pierdem în Feroe pentru a ne salva cel puţin locul trei şi prezenţa în baraj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net