Ipoteză şocantă în cazul lui Ilie Balaci. Fostul fotbalist ar fi murit sufocat

Ultima actualizare:

    Ilie Balaci ar fi avut probleme de respiraţie din cauza unei alergiiFoto: Blitz
Ilie Balaci ar fi avut probleme de respiraţie din cauza unei alergiiFoto: Blitz

Moartea fulgerătoare a lui Ilie Balaci la doar 62 de ani ridică semne de întrebare. Ultimele clipe din viaţa fostei glorii a Universității Craiova s-ar fi scurs dramatic, iar eforturile medicilor chemaţi în ajutor au fost în zadar. Surse medicale au declarat că fostul sportiv urma un tratament pentru o alergie pe care o avea, iar duminică dimineaţă în ziua decesului s-a plâns apropiaţilor că nu poate să respire. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va dispune controale la spitalul din Dolj, dar va cere și înregistrările de la 112.

Ilie Balaci a murit duminică dimineaţă, atacul cerebral fiind cauza morţii anunţată de medicii care au încercat să-l resusciteze. Familia a cerut însă să se efectueze o necropsie în cazul fostului fotbalist, care se pare că urma un tratament pentru alergie. Potrivit presei locale, Ilie Balaci s-a trezit duminică dimineață și și-a strigat mama pentru că se simțea rău. Nu a reușit să se ridice din pat pentru că abia respira, spun apropiații familiei. Femeia a plecat să ceară o lămâie unor vecini, dar când s-a întors în camera lui Balaci, și-a găsit fiul căzut pe podea, aproape fără respirație. Primul ajutor a venit de la o vecină, medic de profesie, care a început să îi facă masaj cardiac. La faţa locului a ajuns în scurt timp și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Dolj.

Ilie Balaci nu a putut fi intubat în ciuda eforturilor medicilor

Medicii au încercat să îl intubeze pe fostul fotbalist, dar căile aeriene erau prea inflamate pentru a putea fi efectuată procedura medicală, notează aceeaşi sursă. În acel moment s-a luat decizia de a se solicita ajutorul unui echipaj mai bine dotat din punct de vedere medical, aşa că a fost chemat un echipaj SMURD cu medic. Minute întregi cele două echipe de intervenție s-au chinuit să îl intubeze folosind un tub de dimensiuni mai mici, destinat procedurilor la copii. După o oră și jumătate de resuscitare și intervenții specifice, a fost declarat decesul fostului fotbalist.

Ilie Balaci avea probleme de respiraţie de câteva zile

Surse din anturajul lui Balaci susțin că acesta mai avusese probleme de respirație în urmă cu câteva zile. Atunci ar fi cerut ajutorul unui medic ce i-a prescris medicație specifică unei alergii. Familia a solicitat o autopsie care să stabilească exact ce a dus la moartea fulgerătoare a fotbalistului. Corpul său a fost dus la morga spitalului municipal din Craiova, acolo unde va ajunge şi ministrul sănătăţii în control. Sorina Pintea va dispune controale la spitalul din Dolj, dar va cere și înregistrările de la 112, în cazul lui Ilie Balaci. 

"Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat. E un erou naţional. Împreună cu domnul Raed Arafat am constituit echipa de control care se va deplasa în Craiova pentru a verifica ceea ce s-a întâmplat în caz, modul de respectare a procedurilor de preluare de la dispecerat până la constatarea decesului. E vorba de modul în care a fost preluat pacientul, i s-ar fi prescris o medicaţie şi există suspiciunea că nu a fost cea corectă. În maximum două zile vom afla concluziile", a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Citeşte şi:

Când va fi înmormântat Ilie Balaci. Va fi depus la biserica unde s-a cununat

Nebuniile lui Ilie Balaci: ”Am fumat un pachet de țigări după victoria cu Italia”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net