Toată lumea îl elogiază pe germanul care a făcut-o pe Liverpool campioană a Angliei după 30 de ani. Antrenor al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers și fost căpitan al „cormoranilor”, Steven Gerrard este cel care a propus să i se facă o statuie lui Jürgen Klopp lângă stadionul „Anfield”.


Germanul a reacționat imediat: „Nu sunt interesat de o statuie, cu atât mai mult în timpul vieții mele. Noi am câștigat campionatul și sunt foarte mulțumit că oamenii văd asta într-o manieră pozitivă. Dar nu cred că pot fi comparat cu figurile emblematice ale clubului. Nu știu cât timp a petrecut la club  Bill Shankly (n.r. - 1959-1974), dar a realizat tot luând echipa din liga a doua... Bob Paisley a câștigat și el practic tot. În sfârșit, Kenny Dalglish a jucat pentru acest club, iar apoi a fost antrenor-jucător. El a avut succes și ca antrenor. A fost incredibil. Nu e nicio comparație posibilă. Eu sunt aici de patru ani și jumătate. Am venit din Germania și am încercat să-mi fac treaba. Este adevărat, iubesc acest oraș, acest club, dar pentru moment nu mă pot compara cu aceste personalități”.
Klopp s-a referit și la defilarea care se ține în Anglia după ce o formație devine campioană. Și a propus amânarea acestei parade: „Va veni ziua în care viaţa își va regăsi cursul normal. Când cineva va găsi un vaccin. Când cineva va găsi o soluţie pentru această problemă. Când rata infectării va fi zero. Acea zi va veni până la urmă. Atunci vom avea dreptul să sărbătorim. Dacă va fi etapa a 12-a sau a 13-a a ediției următoare şi vom vrea să sărbătorim, cine ne va împiedica? Vom lua trofeul și îl vom arăta în oraş. Vom urca pe autocar”, a declarat Klopp  într-un interviu pentru Sky Sports preluat de lequipe.fr.

 
 
Loading...