Lionel Messi rămâne la FC Barcelona

Ultima actualizare:

    Lionel Messi este la FC Barcelona din 2000Foto: Guliver / GettyImages
Lionel Messi este la FC Barcelona din 2000Foto: Guliver / GettyImages

Lionel Messi a transmis în această seară o înregistrare video în care a anunțat că va rămâne la FC Barcelona până la expirarea contractului. Adică până în iunie 2021. Argentinianul a subliniat că „am spus conducerii că vreau să plec, în timpul sezonului. Cred că acesta era momentul. Căci clubul are nevoie de oameni mai tineri și cred că s-a terminat ciclul meu aici. Acest sezon a fost foarte complicat la antrenamente, pe teren, în vestiare”.

Această decizie a fost luată după ce LaLiga a anunțat că acea clauză de reziliere a contractului, de 700 milioane de euro, este în vigoare, iar Jorge Messi, tatăl şi agentul atacantului, n-a reușit să convingă conducerea clubului să-i permită să plece argentinianului fără nicio despăgubire.În 25 august, Lionel Messi a anunțat conducerea lui FC Barcelona, printr-un fax, că dorește să părăsească formația cu care mai are contract până în iunie 2021. Fotbalistul a invocat o clauză care îi permitea să rupă unilateral înțelegerea, însă aceasta a expirat în 10 iunie anul acesta. Messi a invocat situația particulară provocată de pandemia de COVID-19, care a dus la prelungirea anului competițional până în august. LaLiga, în schimb, a dat dreptate lui FC Barcelona, anunțând că acea clauză de reziliere de 700 milioane de euro e în vigoare. După difuzarea veștii că Messi vrea să plece de la formația  catalană au apărut și variantele pe care le-ar avea acesta. În fruntea listei scurte a cluburilor care ar fi fost interesate de transferul său s-a aflat Manchester City, alături de  Manchester United, Paris Saint-Germain, Juventus, Inter Milano și Inter Miami.

Griezmann și Ramos au dorit ca Messi să rămână la FC Barcelona

Înainte de a pleca în Suedia, acolo unde va disputa mâine, meciul din Liga Națiunilor sub culorile Franței, Antoine Griezmann a dat un interviu pentru canalul tv M6. Interograt și pe tema plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona, campionul mondial din 2018 și-a exprimat speranța ca acest lucru să nu se întâmple. Atacantul a mărturisit că a urmărit evoluția cazului, însă a subliniat că ceea ce se întâmplă este între argentinian și club. „Sper numai că el va rămâne”, a declarat francezul, care i-a surprins pe mulți cu spusele sale. Și aceasta fiindcă presa a tot scris, în ultimele luni, despre faptul că raporturile dintre Griezmann și Messi n-ar fi tocmai bune. Ceea ce a fost contrazis de o fază petrecută la meciul pe care FC Barcelona l-a câștigat în iulie, cu Villareal (4-1). Aflat în zona careului de 16 metri, Messi „a călcat” mingea pentru francez, care, fără elan, a plasat-o în colțul lung, la vinclu, făcând inutil plonjonul portarului Asenjo. Cei doi s-au îmbrățișat, iar colegii lor au venit să-i felicite. Griezmann nu a fost singurul care a tras nădejde că Messi va rămâne la gruparea catalană.  Deși este căpitan la Real Madrid, marea rivală a Barcelonei, Sergio Ramos a suprins dând același răspuns: „Pentru fotbalul spaniol, pentru Barcelona și pentru noi, cărora ne place să câștigăm fiind mai buni, ne-ar plăcea ca el să rămână. El face LaLiga și echipa sa mai bună. De asemenea, și Clasicos”, a spus apărătorul.Pe de altă  parte, presa iberică a ajuns la concluzia că, în contextul în care tatăl său, Jorge Messi, și conducerea lui FC Barcelona  n-au ajuns la nicio înțelegere după  întrevederea de  miercuri, starul argentinian ar putea să-și ducă la bun sfârșit contractul. Adică să rămână la gruparea catalană până în iunie 2021. Mai cu seamă că niciun club din lume nu pare dispus să  achite clauza de reziliere de 700 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net