«Lui Ronaldo i-am salvat doi ani din carieră!»

Ultima actualizare:

    Ladislau Bölöni
Ladislau Bölöni

Cristiano Ronaldo a redevenit cel mai bun jucător al lumii la începutul acestei săptămâni. „Balonul de Aur“ din 2013 poate n-ar fi avut însă acelaşi traseu dacă actualul antrenor al qatarezilor de la Al Khor nu-l lua pe CR7 la echipa mare când n-avea nici 17 ani.

Ladislau Bölöni povesteşte cum la început l-a promovat pe Ronaldo doar pentru că avea nevoie de mai mulţi jucători la antrenamente, într-o perioadă când avea oameni plecaţi la naţionale.

simeon stalpnicul png

„Momentul definitoriu a fost la un antrenament, când l-am adus la prima echipă. Era într-o pauză competiţională, aveam mulţi internaţionali plecaţi la loturi, dar mai rămăseseră destui jucători importanţi, brazilieni, englezi, etc... Pe el l-am adus să completez echipa, oarecum de umplutură, dar apoi nu i-am mai dat drumul. Un tip vioi, politicos cu toată lumea, dar până a început meciul-şcoală. În teren era egal cu toată lumea şi arăta o maturitate pe care n-am mai văzut-o la nimeni, la vârsta lui. Asta m-a izbit la el, maturitatea. Se implica total în antrenament, fără să dea dovadă de un respect prea mare faţă de cei mai buni jucători ai noştri. Nu se temea de nimic, în special de duelurile unu contra unu", a spus Bölöni. Acesta spune că l-a reprofilat pe Ronaldo şi că dacă nu l-ar fi luat el aşa de tânăr, poate că ar mai fi pierdut timp preţios la echipa a doua a lui Sporting.

"Poate i-am câştigat doi ani mai devreme din cariera de profesionist. Plus faptul că l-am trecut în bandă, stângă sau dreaptă, şi nu vârf, cum juca până atunci. În Portugalia erau mulţi jucători brazilieni, nu senzaţionali, dar experimentaţi.  Mi-am dat seama că el îşi exprima mai bine calităţile de vitezist pe bandă, decât în faţa a doi stoperi de 90 de kilograme. Şi am avut dreptate, iar la Manchester United, Alex Ferguson a  confirmat această alegere", a declarat Bölöni într-un interviu pentru Adevărul, pe care îl puteţi citi integral în ediţia de azi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net