Croatul Luka Modric, jucătorul lui Real Madrid, a câștigat Balonul de Aur 2018. Acesta i-a învins pe Cristiano Ronaldo și pe Antoine Griezmann, ocupanții locurilor doi și trei în clasamentul France Football.


După 10 ani în care Messi și Cristiano Ronaldo și-au împărțit trofeele, Modric a reușit să-și adjudece mult râvnitul Balon în cadrul galei ce a avut loc luni, 3 decembrie, la Paris.

"Sunt fericit, mândru şi onorat. E greu de descris acest moment. Le mulţumesc celor care m-au ajutat să ajung aici. În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor, antrenorilor şi tuturor celor de la Real Madrid. Desigur şi celor de la echipa naţională, dar şi familiei mele, care mă ajută să fiu un om împlinit. Visul meu a fost să joc pentru o echipă mare şi să câştig trofee. Din copilărie visam la Balonul de Aur şi sunt de-a dreptul mândru să ridic acum acest trofeu", a spus mijlocașul celor de la Real Madrid, după ce a primit trofeul.

luka_modric_florentino_perez.jpg

luka modric florentino perez
Luka Modric, alături de președintele Real Madrid, Florentino Perez
Foto: EPA

 

Top 10 în ancheta France Football

1. Luka Modric

2. Cristiano Ronaldo

3. Antoine Griezmann

4. Kylian Mbappe

5.  Lionel Messi

6. Mohamed Salah

7. Raphael Varane

8. Eden Hazard

9. Kevin de Bruyne

10. Harry Kane

Balonul de Aur în fotbalul feminin a fost adjudecat de Ada Hegerberg, jucătoarea lui Olympique Lyon, iar trofeul Kopa a fost câștigat de PSG-istul Kylian Mbappe.

balonul_de_aur.jpg

balonul de aur
Ada Hegerberg, Luka Modric și Kylian Mbappe, laureații ceremoniei de la Paris
Foto: EPA

 

Loading...