O legendă ca Diego Armando Maradona merită statui peste tot în lume, iar campionul mondial din 1986 are câteva. Din păcate pentru el a nimerit doar artişti de doi bani, care i-au construit tot felul de hidoşenii fără legătură cu fostul fotbalist.


Indienii sunt ultimii care s-au gândit să-l omagieze pe „El Pibe D’Oro”, iar acesta, cam ahtiat să fie adulat oriunde şi oricum, a acceptat. Nu l-a deranjat că hinduşii n-au habar de fotbal, iar guvernul de la New Delhi n-a reuşit să popularizeze acest sport nici cu sute de milioane de dolari cheltuiţi pe vedete aduse din Europa. Astfel, Maradona a ajuns zilele trecute la Calcutta, unde zeci de mii de oameni l-au aşteptat ca pe un star. Iar în semn de recunoaştere a performanţelor extraordinare obţinute cu Napoli şi cu echipa naţională, fostul fotbalist ajuns la vârsta de 57 de ani, a fost rugat să-şi dezvelească propria statuie.

maradonna.jpg

O altă statuie a lui Maradona arată cam aşa!
Foto Click!

Dar ce ruşine! Aceasta n-are nicio legătură cu originalul şi e chiar construită greşit. Pe lângă faptul că nu seamănă la fizioniomie, în primul rând din cauza părului prea mare, şi Cupa Mondială câştigată în urmă cu 31 de ani e pusă în locul greşit, dacă e să respectăm fotografia reprodusă de artişti. Maradona e însă obişnuit cu acest gen de kitch. Până acum n-a avut parte de nicio statuie mai de doamne-ajută, nici măcar cele din Argentina nesemănându-i decât parţial. Nu e însă singurul care a trebuit să accepte o variantă mai proastă a lui.

maradona_diego_3a.jpg

Maradona este, se pare, foarte greu de reprodus chiar şi pentru sculptori
Foto Click!

Cristiano Ronaldo are la Madeira o statuie care îl prezintă în erecţie, chinezii şi-au bătut joc de Andy Murray şi l-au reprodus în teracotă, dar scoţianul nu s-a recunoscut în operă, iar legendarul jucător de baseballl, Kirby Puckett, le-a cerut autorităţilor din Minneapolis să-i topească statuia din bronz şi s-o refacă pentru că nu seamănă cu el. 

nrm_1419277206-cristiano_ronaldo_new_statue_massive_penis_bulge.jpg

Statuia în erecţie a lui Ronaldo din oraşul natal
Foto: Instagram

 
 
Loading...