Victorioasă la ediția din 1992, când a fost adusă din vacanță după excluderea Iugoslaviei, Danemarca a furnizat din nou o surpriză plăcută.


Echipa pregătită de Kasper Hjulmand a trecut peste probleme de sănătate cu care s-a confruntat liderul ei, Christian Eriksen, afectat de un stop cardiac chiar pe terenul de joc, la meciul cu Finlanda (0-1). Și a devenit cea dintâi formație care se califică în faza eliminatorie după ce a pierdut două partide la rând. Apoi, danezii au surclasat (4-0) atât Rusia, cât și Țara Galilor, arătând un joc generos. În „sferturi”, ei au dominat în disputa cu Cehia, iar victoria lor poate fi socotită meritată. Și aceasta deși primul gol marcat de scandinavi, de Delaney, s-a produs la un corner care nu a fost... „Poate că lucrurile ar fi decurs diferit fără acea eroare. Nu spun că a fost decisivă, însă a afectat meciul”, a spus Jaroslav Silhavy, selecționerul ceh.  
Cu puţin timp înaintea startului partidei Cehia - Danemarca, doi stewarzi de pe stadionul din Baku (Azerbaidjan) au confiscat de la un suporter danez un drapel în culorile curcubeului, simbolul mişcării LGBT. Potrivit AFP, UEFA a deschis o anchetă.
În semifinale, Danemarca va înfrunta Anglia, pe Wembley, în 7 iulie (ora 22.00). 
Cehia - Danemarca 1-2
Au marcat:
Schick (min. 49), respectiv Delaney (min. 5), Dolberg (min. 42)
Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka (Brabec, 65), Kalas, Boril – Holes (Jankto, 46), Soucek – Masopust (Krmencik, 46), Barak, Sevcik (Darida, 80) – Schick (Vydra, 79). 
Selecţioner: Jaroslav Silhavy
Danemarca: Schmeichel – Christensen (Andersen, 81), Kjaer, Vestergaard – Stryger (Wass, 71), Hojbjerg, Delaney (Jensen, 81), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen, 60), Damsgaard (Norgaard,60). 
Selecţioner: Kasper Hjulmand
Arbitri: Bjorn Kuipers (Olanda)
Euro 2020
Sferturi de finală

Elveția - Spania 1-1 (1-3 după loviturile de departajare)
Belgia - Italia 1-2
Cehia - Danemarca 2-1
Ucraina - Anglia 0-4
Semifinale
6 iulie 
22.00:
Italia - Spania
7 iulie
22.00:
Anglia - Danemarca
Finala 
11 iulie
22.00
NR - Toate partidele vor fi în direct la Pro TV

 
 
Loading...