Mircea Lucescu a trecut a treia oară pe lângă moarte

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu a fost scos din maşină cu ajutorul  pompierilor de la descarcerare şi dus cu ambulanţa la spital (Fotografii: Dan Bistriţeanu/Sorin Vintzeanu)
Mircea Lucescu a fost scos din maşină cu ajutorul pompierilor de la descarcerare şi dus cu ambulanţa la spital (Fotografii: Dan Bistriţeanu/Sorin Vintzeanu)

O manevră nepermisă şi Mircea Lucescu a trecut, ieri, pe lângă moarte. Marele antrenor a crezut, pentru o clipă, că totul s-a terminat, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un tramvai. Lucescu a rămas prins între fiarele autovehiculului. Vocea calmă a unui martor l-a asigurat că totul e în regulă şi că nu pare să fi păţit nimic grav. Prea puţin însă pentru tehnicianul care mai trecuse prin două infarcturi. „Ba am păţit. Mă doare în piept"!

Scene de groază, ieri, în jurul orei 13.30, pe Bulevardul Vasile Milea, din Capitală. O maşină de teren, Kia Sorento 4X4, care făcea o manevră nepermisă, a fost lovită în plin de un tramvai, pe partea şoferului.

Autoturismul s-a învârtit de două ori, s-a lovit de o altă maşină care venea din sens opus şi s-a oprit într-unul din stâlpii care delimitează trotuarul de carosabil.

La volanul maşinii de teren se afla unul dintre cei mai iubiţi antrenori români, Mircea Lucescu, în vârstă de 66 de ani. Martorii au văzut că Lucescu fusese prins de portiera şifonată în urma loviturii şi au încercat să-l liniştească pe bărbatul care tocmai îşi văzuse moartea cu ochii.

„Am pus mâna pe el şi i-am zis că nu a păţit nimic. Era alb la faţă şi foarte speriat. Nu l-am văzut niciodată aşa. Atunci s-a uitat pierdut la mine, mi-a zis că a păţit ceva grav şi că-l doare în piept, în timp ce-şi ducea mâna la inimă", a declarat un martor pentru Click!

Vatmanul implicat în incident a izbucnit în plâns când a realizat pe cine a lovit. "Nu am putut face nimic ca să evit maşina. Este al doilea accident din viaţa mea, dar este primul cu victime", a spus cu lacrimi în ochi bărbatul.

Şoferiţa maşinii care venea din sens opus şi de care s-a lovit autoturismul lui Lucescu a făcut totul ca să evite impactul. Norocul femeii, dar şi al lui Mircea Lucescu, a fost că şoferiţa a oprit. Altfel, impactul ar fi putut avea urmări mult mai grave.

„Am văzut maşina pe care o conducea Mircea Lucescu. Stătea pe linia de tramvai şi mi-am dat seama că vrea să facă stânga sau să se întoarcă. Atunci am încetinit, chiar am oprit puţin, să-i fac loc să treacă. În momentul ăla am văzut că a fost lovit. S-a răsucit de câteva ori cred, nu am văzut exact şi apoi mi-a lovit maşina. Eu eram cu fiul meu şi cu mama mea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit", ne-a spus Gabriela Hussain, şoferiţa din maşina lovită de Mircea Lucescu.

Cea care a sunat la 112 a fost tot Gabriela Hussain. „M-am apropiat de maşină şi atunci am realizat că este vorba de Mircea Lucescu. Vorbea. Era conştient. Mai era cu un bărbat în maşină. Mi-au zis să anunţ salvarea şi în câteva minute a venit SMURD-ul", a mai spus femeia.

A fost nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare pentru ca antrenorul să fie scos din maşină, dar, din fericire, veştile medicilor au fost, în primă instanţă, optimiste.

„Este conştient. Este echilibrat. Viaţa sa nu este pusă în pericol", a declarat managerul Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cârstoiu. Persoana aflată în dreapta, partenerul de afaceri al lui Lucescu, Răsvan Dragomirescu, de 40 de ani, a scăpat teafăr.

La spital au ajuns imediat Neli Lucescu, soţia antrenorului, nora acestuia, dar şi nepotul Matei. Fiul lui Mircea Lucescu, Răzvan, aflat la Roma, a luat primul avion la care a găsit bilet şi era aşteptat ieri noapte să ajungă în Bucureşti.

Maşina nu avea airbag-uri laterale

Surse apropiate distribuitorului autorizat Kia Romauto ne-au dezvăluit că Mircea Lucescu a cumpărat automobilul Kia Sorento în 2003, cu aproximativ 28.000 de dolari.

Maşina achiziţionată pentru Neli Lucescu, soţia sa, are un motor V6, 3,5 litri, benzină şi este full-option. La testele Euro NCAP, modelul ales de Mircea Lucescu a obţinut patru stele (din cinci posibile), asta pentru că nu are în dotare airbag-uri laterale, dar şi pentru că nu oferă o protecţie sporită la impactul frontal.

Lovit pe linia de tramvai

Mircea Lucescu, aflat la volanul maşinii soţiei lui, circula dinspre APACA spre zona Grozăveşti, iar în momentul în care a ajuns în dreptul Universităţii Artifex, s-a încadrat pe prima bandă de mers, pe linia de tramvai, a semnalizat intenţia de a face stânga, cu toate că nu era permis în acel loc şi fără să se asigure a încercat să efectueze manevra.

În acel moment a fost lovit de un tramvai care nu a putut evita impactul. Autoturismul de teren s-a învârtit de două ori şi apoi a lovit o altă maşină care circula din sens invers.

În urma incidentului, poliţiştii de la Rutieră vor întocmi dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

"În prezent se adună date pentru a se întocmi dosar pe numele lui Mircea Lucescu, care, probabil va rămâne şi fără permis de conducere pentru nerespectarea regulilor de circulaţie", ne-a spus Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

«Are mai multe coaste fracturate şi sânge în cavitatea toracică» dr. Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar Bucureşti

Medicii de la Spitalul Universitar spun că starea de sănătate a lui Mircea Lucescu este bună. "Este echilibrat. Este urmărit de o echipă pluridisciplinară, este conştient, internat la Terapie Intensivă.Tomografia computerizată, efectuată la primirea pacientului în Camera de gardă, arată că viaţa nu îi este pusă în pericol. Are o contuzie puternică la nivelul toracelui, mai multe coaste fracturate şi puţin sânge acumulat în cavitatea toracică. Nu se pune, însă, problema transferării domnului Lucescu la un alt spital şi nici a unei intervenţii chirurgicale", a declarat aseară managerul spitalului, dr. Cătălin Cârstoiu.

simeon stalpnicul png

Surse din spital ne-au declarat, însă, că una dintre coaste i-a perforat un plămân, motiv pentru care Lucescu a necesitat un tub de dren pentru a scoate sângele care a intrat în cavitatea toracică. Potrivit surselor, situaţia antrenorului nu este una simplă, întrucât e vorba de leziuni interne care nu se ştie cum vor evolua.

Mai citește:

EXCLUSIV! Martor: «După accident, Mircea Lucescu se plângea că îl doare tare pieptul» VIDEO&FOTO

Vatmanul care l-a lovit pe Mircea Lucescu: «Este primul accident cu victime în care sunt implicat» - VIDEO

Medicul lui Mircea Lucescu: «Soţia şi nora sunt alături de el. Pacientul va fi reevaluat peste câteva ore»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net