Mircea Rednic şi Florin Bratu se sfâşie pe un „hoit”. Situaţie explozivă la Dinamo

Ultima actualizare:

    Dinamo a fost umilită de Viitorul, scor 1-4, şi „Puriul” începe să regrete că s-a înhămat la o asemenea muncăFoto: Click!
Dinamo a fost umilită de Viitorul, scor 1-4, şi „Puriul” începe să regrete că s-a înhămat la o asemenea muncăFoto: Click!

În timp ce Dinamo a terminat turul pe loc de baraj, actualul şi fostul antrenor al „câinilor” aruncă vina unul pe celălalt.

Un război al declaraţiilor fără sfârşit între Mircea Rednic şi Florin Bratu e ultimul lucru de care are nevoie Dinamo, o echipă aflată în descompunere, atât din punct de vedere al rezultatelor cât şi al lotului de jucători.

Rednic a venit de două săptămâni la Dinamo, a făcut două egaluri (1-1 cu Călăraşi şi 0-0 cu Chiajna) şi a declanşat un haos generalizat la clubul din „Ştefan cel Mare”. În timp ce alb-roşii au terminat prima jumătate a sezonului regular pe loc de baraj (13 din 16), proaspătul tehnician caută vinovaţi în stânga şi-n drepta. Pe lângă jucătorii puşi pe lista neagră, în vizorul lui Rednic a intrat şi fostul antrenor Florin Bratu. „Patronul Negoiţă n-are nici o vină, tot ce s-a întâmplat aici nu e din vina lui. Nu se poate ca la Dinamo să fie aduşi fotbalişti care nu joacă la alte echipe din Liga I, pe la Mediaş sau Botoşani. Aici nu e vina lui Negoiţă. El a asigurat un buget, dar nu el a făcut transferurile şi pregătirea”, a spus Rednic după remiza fără goluri de la Chiajna.

N-a durat mult până la replica lui Bratu, ajuns între timp pe banca divizionarei secunde Aerostar Bacău. „Cu acest lot de jucători, Florin Bratu a câştigat cu Voluntari, a făcut 3-3 cu FCSB, a câştigat cu Viitorul şi cu Hermannstadt, apoi a condus pe CFR cu 1-0 până în minutul 70. Atunci când semnezi cu o echipă, faci o evaluare şi nu e normal să faci asemenea acuzaţii. La experienţa pe care o are, aş fi vrut să gestioneze altfel situaţia”, a răspuns antrenorul cu care Dinamo a ocupat primul loc în play-out în stagiunea precedentă. „Bratu să-şi ia licenţa şi după aia să vorbească. Eu am făcut o constatare, o analiză cu cei din staff, care nu erau băgaţi în seamă de Bratu. Nu e normal ca ei, într-o săptămână, să nu facă nici un antrenament fizic. Să răspundă cel care a avut mână liberă”, a revenit Mircea Rednic, punând încă o dată tunurile pe mai tânărul său coleg de breaslă.

Pentru a remedia din mers dezastrul din clasament, Mircea Rednic s-a orientat deja spre fotbalişti de afară liberi de contract. Astfel, belgienii Bailly (32 de ani, portar) şi Locigno (23 de ani, fundaş) sunt primele nume cu care Dinamo negociază intens în aceste zile. „Vor veni un fundaş stânga, un fundaş central, un portar, un mijlocaş şi un atacant. Sper să ne întărim săptămâna asta. Altfel, nu văd cum pot s-o scot la capăt cu acest lot”, a rezumat Mircea Rednic.

Şefii de la Dinamo au avut azi o zi agitată, fiind nevoiţi în primul rând să-l îmbuneze pe internaţionalul panamez Armando Cooper (30 de ani). După meciul de la Chiajna, supărat în special pe scandările rasiste ale propriilor fani, Cooper a ameninţat cu rezilierea contractului. „Nu se pune problema, nu pleacă. Are contract trei ani şi îl va duce la sfârşit”, a precizat preşedintele David. Extrem de nemulţumit de situaţia tensionată de la echipă e şi conaţionalul lui Cooper, portarul Penedo. „Cooper a cerut rezilierea, dar s-a răzgândit. Penedo nu se pune problema să-şi dorească să plece. Am nevoie de amândoi”, a subliniat Mircea Rednic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net