Mirel Rădoi: ”Aș putea pleca după 2-3 meciuri”

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi are în continuare încredere în Ianis HagiFOTO: Sportpictures.eu
Mirel Rădoi are în continuare încredere în Ianis HagiFOTO: Sportpictures.eu

Mirel Rădoi, selecționerul României, a vorbit deschis la Digi Sport Special despre foarte multe aspecte legate de echipa națională, dar și despre cazuri individuale de jucători. Iată ce a spus antrenorul echipei reprezentative.

Despre transferul lui Tătărușanu la AC Milan. ”Sunt sigur că pe asta a mizat pentru că cei de la Lyon nu și-au ținut promisiunea, aceea că în meciurile de Cupă sau în anumite meciuri din Europa va apăra și el. Fiind vorba și de o echipă mare, la 34 de ani, sunt sigur că o să fie partide când va apăra la Milan. Plus că poate oricând să apară un transfer al lui Donnarumma. La 34 de ani, să poți să-ți închei cariera la AC Milan, e ceva. Plus de asta, e un campionat care cred că i se potrivește. E un portar înalt, longeviv, cu joc bun de picior, care are experiență să iasă și pe centrări și eu cred că va apăra. La el chiar nu se observă că nu joacă, nici la antrenamente, nici la decizii. Chiar mă uitam pe rapoartele fizice, dar nu. Am avut o discuție și cu psihologul să se uite atent și către portari din punct de vedere al profilului psihologic. Dar chiar nu întâmpină nicio problemă. Pentru mulți poate părea arogant, dar chiar nu e absolut deloc. E foarte sigur pe el, îl afectează foarte rar criticile, știe cum să-și atragă aceste critici de partea lui și să se motiveze singur. Am rămas foarte surprins, eu îl vedeam diferit”.

Despre Ianis Hagi: ”Sunt mai mulți care pot să joace în acea poziție, dar am spus că Ianis e decarul meu. Planul jocului cu Austria era, dacă ne avantaja situația și nu interveneau acele schimbări prin accidentarea jucătorilor, să putem schimba sistemul din 4-3-3 într-un sistem cu Ianis în spatele vârfurilor. Dar, din păcate, a intervenit acea schimbare. Nu am discutat cu el personal, după meci, ci cu toți. E normal să fie supărați dacă evoluează mai puțin. Ianis o poate face într-un 4-3-3, cum a făcut-o la Viitorul, ca extremă stânga, sau cum a făcut-o la Rangers, ca extremă dreapta. Și vor fi meciuri în care noi vom apela la el. Pentru că sunt adversari care au dificultate în a urmări omul în zonă. Să intre undeva în poziție de număr 10”

Despre cât va sta pe banca naționalei: ”Eu am avut un moment de sinceritate și nu am stat să mă ascund să spun că o să vedem ce urmează după 2022. Dacă rezultatele sunt negative, dacă înfrângerile sunt drastice, dacă jocul nu este îmbunătățit, există posibilitatea să plec după 2-3 meciuri. Și este în continuare, dacă noi nu jucăm nimic, dacă nu avem posesie, dacă nu facem pressing, dacă pierdem cu 2-0, 3-0. Nu e echipa națională a lui Rădoi, a lui Burleanu sau Stoichiță, ci e a românilor. Dacă nu există progres, o să fiu primul care ridică mâna, mi-am luat geanta frumos și am plecat”.

Despre ce va face după ce va pleca la națională: ”Eu fierb în așteptarea meciurilor. Dar avantajul este că poți să urmărești mai bine adversarul. Uneori ai un singur antrenament, iar ăla e în deplasare, deci nu poți să lucrezi foarte mult. Dar simt nevoia să antrenez zi de zi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net