Mirel Rădoi a schimbat atacanții pentru meciurile cu Germania și Armenia

Ultima actualizare:

    Mirel RădoiFoto: Marian Burlacu
Mirel RădoiFoto: Marian Burlacu

Cu doar o săptămână înaintea meciului cu Germania, din preliminariile CM 2022, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lotul convocat. 15 dintre cei 26 de jucători sunt din străinătate.

România va juca împotriva Germaniei, la Hamburg, vinerea viitoare, și cu Armenia, pe stadionul Steaua din București, luni, 11 octombrie. Ambele partide vor avea loc la ora 21.45 și, pentru a rămâne cu șanse de calificare, tricolorii au nevoie de cel puțin trei puncte. Obiectiv vorbind, meciul cu armenii este mai abordabil, așa că este de așteptat ca tactica lui Rădoi să fie aceea de a menaja câțiva jucători de bază în Germania, acolo unde va avea loc primul meci al dublei, astfel încât aceștia să evolueze la potențial maxim contra Armeniei. Drept urmare, a convocat, practic, două echipe. 26 de jucători din care vor rămâne la fiecare meci 22, dacă nu va păți iar cum i s-a întâmplat la precedenta convocare, când coronavirusul sau accidentările i-a împuținat lotul până la limita de avarie.

În ceea ce privește convocările, se observă că a chemat patru portari, însă convocarea rapidistului Horațiu Moldovan pare făcută de fani, pentru că momentul când ținea imaculată poarta giuleștenilor a trecut de mult. De asemenea, se observă că atacanții sunt diferiți față de precedenta acțiune: Keșeru, Ivan și Pușcaș. În apărare a revenit Andrei Burcă, titular la CFR Cluj după lunga perioadă de indisponibilitate, în vreme ce la mijloc sunt cele mai multe noutăți. Debutanții Albu și Moruțan, reinventatul Mitriță, , Maxim sau Mihăilă sunt numele noi față de luna trecută. Au dispărut dinamovistul Sorescu, aflat într-o pasă proastă și Man, care are Covid.

Lotul României

Portari: Marian Aioani (Farul), Horaţiu Moldovan (Rapid), Florin Niţă (Sparta), Andrei Vlad (FCSB).

Fundaşi: Nicuşor Bancu (Univ Craiova), Andrei Burcă (CFR Cluj), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (Crotone), Andrei Raţiu (Huesca), Adrian Rus (Fehervar), Alin Toşca (Gaziantep).

Mijlocaşi: Alexandru Albu (Rapid), Alexandru Cicâldău (Galatasaray), Andrei Cordea (FCSB), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Maxim (Gaziantep), Valentin Mihăilă (Parma), Alexandru Mitriţă (PAOK), Olimpiu Moruţan (Galatasaray), Dragoş Nedelcu (Dusseldorf), Nicolae Stanciu (Slavia).

Atacanţi: Andrei Ivan (Univ. Craiova), Claudiu Keşeru (FCSB), George Puşcaş (Reading).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net