Mutu, victorie în primul meci ca selecționer: tineretul a învins cu 3-1 în Finlanda

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu a debutat ca selectionerFOTO: frf.ro
Adrian Mutu a debutat ca selectionerFOTO: frf.ro

Adrian Mutu a debutat cu dreptul ca selecționer al naționalei Under 21. Tineretul a învins în Finlanda cu scorul de 3-1, dar victoria a venit mai greu decât o arată scorul.

Practic, chiar dacă am marcat trei goluri, eroul echipei României a fost portarul Andrei Vlad, care a avut patru intervenții absolut miraculoase. Scorul a fost deschis de Olaru, în minutul 21, la capătul unei curse de toată frumusețea, începute de la centrul terenului. Imediat după, la trei minute distanță, Soisalo a egalat și au revenit emoțiile pentru echipa noastră. Din fericire, Mihăilă și-a reconfirmat, în minutul 57, rolul de ”killer” al finlandezilor, reușind al patrulea gol contra lor în două meciuri. Scorul final a fost stabilit de Ciobanu, în minutul 84.

La finalul meciului, Adrian Mutu, care a debutat cu o victorie ca selecționer, a declarat: ”Ăsta era scopul, cele trei puncte. Am făcut un meci bun, a plouat o zi și jumătate fără oprire, am avut ceva probleme cu gazonul. Băieții au fost puțin timorați. Începuturile de joc au fost întotdeauna dificile pentru noi. Trebuie să eliminăm puțin tensiunea asta. Băieții știu bine ce au de făcut, am lucrat la antrenament. Le-am spus-o și la pauză, pe un ton calm, că trebuie să aibă încredere și să joace cu personalitate. Nu pot să spun că mi-a fost teamă, știam că sunt foarte buni la fazele fixe, le-am spus să fie atenți la căpitanul lor de echipă. Știam asta, dar nu le puteam controla. Mă bucur că băieții au demonstrat că acolo unde nu au ajuns cu picioarele au ajuns cu inima. Au arătat o atitudine bună față de tricoul galben al naționalei. Nu am țipat la ei ca să îi cert, am făcut-o ca să îi încurajez. Nu vor auzi reproșuri niciodată din partea mea. Doar indicații tactice”, a declarat Adrian Mutu după meci. 

Cum în partida Danemarca – Ucraina s-a încheiat 1-1, diferența dintre liderii danezi și noi este de doar trei puncte, iar noi vom juca împotriva lor acasă. Până atunci, marți (ora 19.00), ”tricolorii” vor juca în Malta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net