Oficialii celor de la Napoli au rămas plăcut impresionaţi de căpitanul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, în urma evoluţiilor excelente reuşite de portar în „dubla” de anul trecut, din grupele Ligii Europa.


Întrucât italienii caută în această vară un concurent de valoare pentru Morgan De Sanctis (34 de ani), primul la care s-au gândit a fost internaţionalul român. Conducătorii napoletanilor sunt dispuşi să ofere nu mai puţin de trei milioane € pentru a-şi asigura serviciile portarului de 25 de ani despre care au scris ieri că e "caracatiţa din Bucureşti", sumă care e şi pe placul patronului stelist.

„E o ofertă foarte importantă din Serie A pentru Tătăruşanu. Mă gândesc să-l vând. Mi-e greu să mă despart de el, dar când o să mai iau eu banii ăştia?", spunea Becali în urmă cu două zile.

Astfel, impresarul Victor Becali a plecat ieri în Italia şi va purta o rundă de discuţii cu oficialii lui Napoli.

„Relaţiile dintre cele două cluburi sunt excelente. În decembrie 2010, conducerea românilor a fost primita în mare stil de şefii lui Napoli, cu o cină la «Lungomare»", au scris ieri italienii de la calcionapoli24.it.

Dacă mutarea se va perfecta, Gigi Becali va demara imediat negocierile pentru achiziţionarea lui Silviu Lung Jr.

Motivul? Latifundiarul are o relaţie foarte bună cu Mititelu, de la care i-a mai luat şi pe Mihai Costea şi Prepeliţă, iar Universitatea Craiova e deja retrogradată, aşa că olteanul are tot interesul să-şi vândă portarul. O altă variantă, dar ceva mai scumpă, ar fi Pantilimon, dar Marian Iancu vrea minimum 1,5 milioane € pentru internaţionalul său.

Începuturile poveştii lui Ciprian Tătăruşanu s-au scris pe nisipul litoralului românesc. Acolo a prins gustul plonjoanelor, pe când avea numai nouă ani şi era legitimat la CSŞ II Bucureşti. La scurt timp, a fost ochit la o selecţie de către Marian Rusen, preşedintele celor de la Juventus Bucureşti.

„Provine dintr-o familie simplă. A fost mereu cuminte şi, spre deosebire de majoritatea portarilor, chiar e sănătos la cap", a mărturisit Rusen.

La numai 16 ani, Tătăruşanu a debutat în Liga a II-a, la Juventus, unde juca pentru numai 500 $ pe lună. La 21 de ani a ajuns la Gloria Bistriţa, după ce fusese refuzat, în prealabil, de Mircea Rednic, care o antrena pe Dinamo, respectiv de către Valeriu Argăseală, ex-preşedintele Stelei.

„În ianuarie 2007 eram într-un cantonament la Vatra Dornei. A venit la mine şi mi-a zis că se lasă de fotbal, că nu mai are perspective. L-am luat de mână, l-am suit în maşină şi am condus timp de 4 ore pe un viscol infernal, de era să ne şi răsturnăm cu maşina în prăpastie, până la Bistriţa, unde ne-am "înfiinţat» la uşa lui Jean Pădureanu, care l-a oprit la Gloria", a mai povestit Rusen.

Evoluţiile bune l-au determinat pe Becali să dea, în vara lui 2008, nu mai puţin de 1,5 milioane € pentru a-l achiziţiona pe Ciprian.

Vine Lung jr.

Are 22 de ani

A jucat doar la Universitatea Craiova

Are 52 de meciuri în Liga I

Are o selecţie în echipa naţională


Duckadam l-a criticat în ultimul timp

Deşi a jucat toate cele 34 de etape ale sezonului trecut, Tătăruşanu n-a avut doar evoluţii apreciate. Golurile cu FC Vaslui şi respectiv finala Cupei României, contra eternei rivale Dinamo, i-au atras numeroase critici venite din partea lui Helmuth Duckadam.

„Tătăruşanu nu a avut nici o reacţie la golul lui Adailton. Putea să schiţeze ceva, vă repet, trebuie să rişti ca să încerci să parezi balonul", a spus „Eroul de la Sevilla".

Ce i se poate întâmpla la Napoli

Dacă apără bine, suporterii italieni vor numi o pizza după el, ca în cazurile lui Cavani şi Lavezzi

Ar putea fi călcat de un scuter sau jefuit de pe unul, o practică des întâlnită în acest oraş

Ar putea erupe vulcanul Vezuviu, pentru prima oară din 1944


Şi-ar putea găsi maşina în altă parte a oraşului, cum a păţit-o Pazienza

Ar trebui să stea cu geamurile închise la casă, din cauza mirosului de gunoi de pe străzi

L-ar putea întâlni pe Maradona, dacă acesta va reveni la Napoli

Ar putea fi contactat de mafia napoletană pentru a „trânti" un meci

Ce poate face la Napoli

Să viziteze ruinele oraşelor Pompei şi Herculaneum, acoperite cu cenuşă vulcanică în urma erupţiei Vezuviului, din anul 79

Să mănânce celebra pizza napoletană, făcută doar cu brânză mozzarella şi sos de roşii

Să exploreze tunelurile şi catacombele subterane de pe vremea romanilor


Să se bronzeze pe plajele insulelor Procida, Capri sau Ischia

Să viziteze castelul medieval Nuovo, construit în 1279

Să se roage pentru victorie într-una dintre cele 448 de biserici istorice

Să se relaxeze la acvariu, în parcul Villa Comunale 
 
Loading...
Citeste tot despre: