Naţionala lui Piţi i-a îmbogăţit pe bişniţari

Ultima actualizare:

    România – Olanda
România – Olanda

Victoria neaşteptată din Turcia a dinamitat încrederea românilor în naţionala de fotbal. Cu punctaj maxim după trei meciuri, tricolorii întâlnesc în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, cel mai puternic adversar din grupă. Campionatul Mondial din Brazilia parcă se vede deja, stadionul se anunţă a fi plin, atmosfera incendiară, dar până să ajungă în tribună, fanii care nu şi-au procurat din timp bilete au mult de transpirat.

Puţin sub 50.000 de bilete au fost puse în vânzare pentru această partidă şoc din preliminarii, dar pe Internet şi la casele de bilete, acestea s-au vândut ca pâinea caldă.

Speranţele care i-au cuprins pe suporteri au căpătat însă natura unei isterii după succesul de sâmbătă, iar bişniţarii atât au aşteptat. Am mers ieri, cu o zi înainte de meciul cu Olanda, pentru a face testul unui suporter care vrea şi el bilet la meci pe ultima sută de metri. Şi iniţiativa a fost un coşmar.

În zona Arenei Naţionale sunt mai mulţi bişniţari decât trecători

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Cum ajungi la intrarea principală de pe Bulevardul Basarabia, eşti aşteptat de zeci de persoane dubioase, care îţi sar pur şi simplu în faţa maşinii. „Doriţi bilete? Avem la toate sectoarele. Staţi un pic!", ne urlă aceştia pe geamul maşinii. În jur, nici poliţie, nici forţă de ordine. Parcă totul aşa ar trebui să fie, deşi ai impresia că eşti la cumpărături, într-un bazar turcesc. Abia scăpăm spunându-le că vrem să mergem mai întâi la case, dar aceştia râd de noi.

„Staţi liniştiţi, mai sunt doar vreo 100, la VIP. Dacă aveţi 8 milioane de dat, e treaba voastră", spun aceştia. Şi într-un minut ne convingem că, măcar la acest capitol, nu mint. Pe casa de bilete, probabil terorizaţi de întrebările despre tichetele la peluze şi tribune, vânzătorii au scris într-un limbaj sărac un mesaj sugestiv. „NU MAI ÎNTREBAŢI!"

Negocierea se face direct la geamul maşinii

simeon stalpnicul png

La casele de bilete, anunţurile acoperă tot geamul

simeon stalpnicul png

Logic, ne întoarcem învinşi la băieţii care abia ne aşteaptă. „Ia zi, şefule, 1 milion pentru unul la peluză, merge?", mă întreabă un tip cam prea bronzat.

Când mă fâstâcesc, dându-i impresia că mi se pare mult, coboară la 80 de lei, dar doar pentru că-i sunt simpatic. O concesie mai mare nu-mi poate face şi pleacă nervos. Când dau să plec, un cuplu îmbrăcat la ţinută business, e asaltat de un „banc de rechini".

Trag cu urechea şi constat că fiecare are preţul lui. „150 de lei pe un bilet la peluză, care costa 20 şi 200 de lei pe unul la tribuna I, care costa 60", spune cel care mie mi-l oferise pe cel la 20 de lei, cu doar 100. Când să trec strada, un bătrânel mă întreabă timid: „Ţi-ai luat bilet?". Îi răspund sincer, nu, crezând că e frate de suferinţă, dar apoi mă şochează.

„Am eu unul, de ăla la 10 lei, cumpărat cu reducere pentru pensionari. Ţi-l dau cu 40, să-mi scot şi eu berea. Vrei?". „Fantastic, aici toată lumea face speculă", bombăn singur. Până la urmă, România - Olanda, un simplu meci de fotbal, s-a transformat într-un eveniment exclusivist, din cauza bişniţarilor, dar şi a FRF, care a vândut bilete fără nici un fel de restricţie.

Piţi a pregătit tactica în secret!

Selecţionerul a exilat naţionala la baza de la Mogoşoaia, pentru a fi sigur că nu se află surprizele pe care le-a pregătit olandezilor.

Victoria de la Istanbul, 1-0, cu Turcia, le-a dat aripi „tricolorilor" şi antrenorului Victor Piţurcă. El a analizat adversarul până la cel mai mic detaliu şi ştie că olandezii nu au cu ce să-l suprindă, deşi echipa lui van Gaal e alcătuită din mulţi fotbalişti tineri.

Pentru că vrea să-i surprindă pe batavi, Piţurcă a făcut o adevărată fortăreaţă din baza de cantonament a "tricolorilor". A mers şi mai departe şi, pentru a fi sigur că nu are spioni şi că tactica pe care a ales-o pentru meciul din această seara nu va ajunge pe masa olandezilor, a renunţat să mai conducă antrenamentul oficial pe Arena Naţională, preferând tot baza de la Mogoşoaia, mult mai securizată.

S-au relaxat la filmul «Asasin în viitor»

Fotbaliştii naţionalei au primit liber duminică seara din partea selecţionerului. „Tricolorii" au mers la AFI Cotroceni şi s-au relaxat, preţ de aproape două ore la un film.

Jucătorii naţionalei au văzut „Looper - Asasin în viitor", un film de acţiune care-l are în rolul principal pe Bruce Willis. „Veteranii" Mutu şi Marica au fost, ca de obicei, cei care au dat tonul bunei dispoziţii în cadrul lotului, dar şi cei mai împătimiţi fotografi de ocazie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net