Nu vă jucaţi cu focul!

Ultima actualizare:
În absenţa starului Mhitarian, marea vedetă a naţionalei Armeniei este un brazilian naturalizat, Marcos Pizzelli
În absenţa starului Mhitarian, marea vedetă a naţionalei Armeniei este un brazilian naturalizat, Marcos Pizzelli

Deşi nu ne aflăm decât în etapa a doua a preliminariilor, tricolorii antrenaţi de Christoph Daum se află în faţa unui meci cu caracter decisiv. Fără victorie în Armenia, cu greu ne mai putem gândi la Mondiale.

În săptămâna premergătoare „dublei” cu Armenia şi Kazahstan, selecţionerul Daum a vorbit şi despre un eventual rezultat negativ în meciul de la Erevan. „Suntem pregătiţi să trecem prin foc!”, a ţinut să sublinieze tehnicianul german, lăsând de înţeles că nu va fugi de responsabilitate.

Totuşi, ar fi ideal ca jucătorii noştri să nu se joace cu focul şi să obţină cele şase puncte necesare ca aerul în campania pentru Campionatul Mondial din 2018. Din păcate, egalul (1-1) cu Muntenegru din prima etapă nu ne mai lasă să facem paşi greşiţi în preliminarii, cu atât mai mult cu cât România va întâlni acum „cenuşăresele” grupei. Astfel, orice punct pierdut cu Armenia sau Kazahstan ne va scoate de pe orbita calificării. Asta înseamnă că vom pierde teren în cursa pentru şefie cu Polonia şi Danemarca, câştigătoarea grupei urmând să fie singura echipă care va merge direct la turneul final din Rusia.

Apoi, dacă vrem să prindem măcar „barajul” (de pe locul doi), e important s-o facem cu cât mai multe puncte, deoarece una dintre cele nouă naţionale clasate pe poziţiile secunde nu va primi acest „colac de salvare”. Conştient de importanţa meciurilor cu Armenia şi Kazahstan, Răzvan Burleanu a recunoscut că obiectivul naţionalei nu poate fi decât realizarea maximului de puncte, adică şase. La plecarea spre Erevan, preşedintele FRF şi-a pregătit însă terenul pentru cazul nefericit în care tricolorii ar rata calificarea.

“Ultimul Campionat Mondial la care am participat a fost cel din 1998 şi a fost foarte dificil să ajungem şi la Campionatul European. Trebuie să facem multe lucruri pentru a recupera decalajul dintre Est şi Vest, existent şi la echipele de club. Asta e realitatea pe care o avem”, a precizat Burleanu.

Pericolul vine de pe plajă


    Marcos Pizzelli are soţie braziliancă
Marcos Pizzelli are soţie braziliancă

Cât de periculoasă poate fi adversara de azi, în condiţiile în care armenii nu se pot baza pe singurul lor jucător de top? În refacere după o accidentare, Mhitarian de la Manchester United a fost scos din lot pentru meciul cu România. Rămasă fără principala armă ofensivă, naţionala lui Sukiasyan va încerca să lovească pe contraatac. O tactică perfectă pentru cel mai experimentat fotbalist, Marcos Pizzelli (32 de ani), un mijlocaş tehnic, capabil de execuţii surprinzătoare.

Pizzelli nu e armean, ci brazilian, el formându-se ca fotbalist pe plajele sud-americane. În urmă cu un deceniu, Marcos a fost transferat de clubul Ararat, impresionând rapid în prima ligă armeană, cu aproape 50 de goluri marcate în două sezoane. Oficialii federaţiei de la Erevan n-au stat mult pe gânduri şi i-au oferit cetăţenia în 2008, o şansă unică pentru brazilianul Pizzelli de a îmbrăca tricoul unei naţionale. El a adunat 49 de selecţii şi 8 goluri pentru reprezentativa ex-sovietică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net