Ofertă de 15 milioane de euro pentru Dennis Man?

Ultima actualizare:

    Dennis Man a fost transferat la FCSB de la UTA în 2016, în schimbul sumei de 500.000 de euroFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man a fost transferat la FCSB de la UTA în 2016, în schimbul sumei de 500.000 de euroFOTO: Sportpictures.eu

În plină criză financiară provocată de pandemia de coronavirus, patronul FCSB, Gigi Becali, visează iar la îmbogățire. El a declarat ieri că ar fi primit o ofertă de 15 milioane de euro pentru una dintre perlele sale, Dennis Man.

Chiar dacă valoarea de piață a lui Man este, conform celor de la transfermarkt.de, de 5 milioane de euro, Becali a declarat ieri la ProX că a primit o ofertă de trei ori mai mare! ”Eu am auzit că o echipă din Italia vrea să dea 15 milioane de euro pentru Man. Vrea să plătească în 3 rate. Le-am zis că aștept oferta oficială. Nu mai vorbesc până nu vine oferta la club. E o echipă mare. Mai mare decât Fiorentina. O echipă care se poate compara cu capitala”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Dacă respectiva intenție de transfer a italienilor se va concretiza, Dennis Man, jucătorul care va împlini 22 de ani la 26 august, va deveni cel mai scump fotbalist plecat din Liga 1 vreodată. Recordul e deținut acum de Stanciu, care în 2016 a plecat pe 9,8 milioane de euro la Anderlecht. Locul trei este ocupate tot de un fost jucător de la FCSB: Chiricheș, luat de Tottenham în 2013, pentru 9,5 milioane de euro. Al patrulea este Mitriță, care a plecat acum doi ani de la Universitatea Craiova la New York City pentru 8 milioane de euro, iar pe cinci este Gardoș, plecat în 2014 la Southampton, de la FCSB, pentru 6,8 milioane de euro. Pe poziția a șasea este un jucător care a fost la un moment dat, liderul clasamentului. E vorba de Cristi Săpunaru, dat în 2008 de Rapid la FC Porto pentru suma de 6 milioane de euro. Având însă în vedere ce însemnau atunci acei bani în fotbal și ce înseamnă acum, probabil că dacă tranzacția r fi avut loc 10 ani mai târziu, fundașul român ar fi costat în jur de 20 de milioane de euro.

Patronul FCSB și-a dezvăluit și tactica de negociere, una pe care nu o mai înțelege probabil nici el. Și l-a dat ca exemplu pe Florinel Coman, care a fost foarte aproape de a pleca la Orlando City în iarnă. „Vând tot, dar la prețurile care erau înainte. Dau tot. E o piață asta, piața spune ce se întâmplă. Am zis 20 de milioane de euro pe Coman, l-am lăsat la 10, acum poate o să zic 30”, a mărturisit omul de afaceri. Chiar înainte de startul pandemiei de coronavirus, patronul FCSB a avut o ofertă concretă pentru Coman din partea americanilor de la Orlando City. Ei oferiseră 9 milioane de euro, însă Becali a decis să forțeze nota și să le ceară această sumă pentru doar 60% din drepturile jucătorului. Spre surprinderea părții române, yankeii nu au mai dat nici un răspuns.

Cele mai scumpe transferuri din Liga 1

Loc Nume jucător    Echipă   Transfer la   An  Sumă

1     Nicolae Stanciu  FCSB     Anderlecht  2016     9,8

2     Vlad Chiricheş    FCSB     Tottenham  2013     9,5

3     Alex Mitriță Craiova New York City    2018     8

4     Florin Gardoş     FCSB     Southampton     2014     6,8

5     Cristian Săpunaru     Rapid    FC Porto      2008     6

6     Bogdan Stancu  FCSB     Galatasaray 2011     5,7

7     Ştefan Radu Dinamo Lazio     2008     5,4

8     Mirel Rădoi Steaua  Al-Hilal 2009     5

9     Gabi Torje   Dinamo Udinese 2011     4,9

10   Ionuţ Mazilu      Rapid    Dnepr   2008     4,2 milioane euro

Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net