Luna aceasta, Cosmin Olăroiu a uitat de echipa sa de club, Al-Ahli Dubai, fiind „împrumutat” la naţionala saudiţilor. Şi-a sacrificat vacanţa pentru turneul din Australia şi dacă ia trofeul va încasa şi o primă de 800.000 de dolari.


Oli se află din decembrie în cantonament alături de elevii săi şi până acum trupa sa a disputat şi două amicale. A pierdut cu Bahrain, 1-4, şi cu Coreea de Sud, 0-2, dar şeicii l-au lăudat pentru ultima prestaţie spunând că echipa a arătat cel mai bun joc din ultimii ani.

Având susţinere totală, azi românul va debuta în grupe, China fiind primul adversar (partida începe la ora 10.00, live pe Eurosport 2), după care urmează la data de 14 ianuarie întâlnirea cu Coreea de Nord, iar peste alte patru zile disputa cu Uzbekistan. Şefii îşi doresc cu ardoarea să câştige Cupa Asiei, pentru prima dată după 1996, şi dacă Olăroiu va reuşi, va intra în istorie ca cel de-al zecelea antrenor din afara continentului care izbuteşte performanţa. O dată cu trofeul, Oli îşi va umple şi buzunarele cu 800.000 de dolari, bonusul promis, mai ales că pe perioada cât e selecţioner nu e plătit în plus, având doar salariul asigurat de Al-Ahli.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: